Spannend weekend Stockcar Formule 2 junioren en senioren

Gepubliceerd op 28 juni 2017 om 08:57

Door Ruud Kwakernaak

Aankomend weekend zaterdag 1 juli en 2 juli is het een spannend weekend voor de Stockcar Formule 2 coureurs, op zaterdag zal er gereden worden op het ”van der Schaaf” circuit in Kollum en op zondag in Blauwhuis, de senioren rijden de laatste 2 kwalificatiewedstrijden om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup en de junioren hun laatste 2 wedstrijden om de Supercup.


Junioren,
Bij de junioren is Klaas Jan Visser de koploper in de tussenstand voor Tsjalle Greidanus, beide rijders zijn zeer aan elkaar gewaagd en zijn klaar om volgend jaar de overstap naar de senioren te maken, echter voor hun overstap naar de senioren willen zij wel de Supercup bij de junioren op hun naam schrijven. Nigel de Kock is ook bezig aan zijn laatste jaar bij de junioren, Nigel zal volgend jaar de overstap maken naar de Stockcar Formule 1 klasse, zijn Big Deal Racingteam is hard bezig om een nieuwe Stockcar Formule 1 te bouwen voor Nigel. Nigel staat momenteel 3e in de tussenstand en is de laatste wedstrijden zeer constant bezig en dat resulteerde al in meerdere podiumplaatsen, Wiebe Feenstra en Mark Feenstra staan echter zeer kort achter Nigel, beide coureurs zijn bezig aan een goed seizoen en hun prestaties worden per wedstrijd beter, de vorige wedstrijd in Kollum wist Wiebe zelfs op zijn naam te schrijven, Mark maakt deel uit van Racingteam Nijland en dat werpt zijn vruchten af, Mark is zeker op Blauwhuis zijn thuisbaan zeer sterk. Jorrit van der Wal, Niels Tesselaar, Xander van Wijlick en Klaas van Wieren kunnen de komende 2 wedstrijden ook voor verrassingen zorgen, het beloofd het komende weekend een zeer spannende strijd te worden, waarschijnlijk zal in de laatste manche pas beslist worden wie er op het podium van de Supercup 2017 komen te staan!


Senioren,
De laatste 2 kwalificatiewedstrijden om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup zijn niet alleen belangrijk voor de startopstelling voor de finale maar zijn tevens bepalend wie er naar de World of Shale in Mildenhall en de World Final in Kings Lynn gaan. Michael Schutter is momenteel de te kloppen man in de Stockcar Formule 2 klasse, Michael rijgt momenteel de finaleoverwinningen aan elkaar en staat ruim aan de leiding in het tussenklassement voor regerend wereldkampioen Wim Peeters, Wim had dichterbij Michael kunnen staan maar door o.a. een uitval in de eerste manche in Kollum is de achterstand opgelopen tot 27 punten. Wim kennende zal hij de laatste 2 wedstrijden er alles aan doen om zijn achterstand naar een voorsprong om te buigen maar dat zal wel een zware opgave worden.

Willie Peeters is misschien wel de verrassing op Shale dit jaar, op asfalt heeft hij in zijn lange carrière bijna alles gewonnen met als absolute hoogtepunt de wereldtitel in Northhampton maar op Shale, dat was een ander verhaal, door overal goed te presteren staat Willie derde in het tussenklassement met een voorsprong van 7 punten op “rookie” Richard Falkena, vorig jaar was Richard nog actief als junior waar hij volgens mij alles heeft gewonnen wat er te winnen was, de overstap naar de senioren is voortvarend gegaan, dit is te zien in de tussenstand maar ook in de gradings, Richard is nu Superstar in het seizoen waar hij startte als witdaker, toch zal Richard alles moeten geven om bij de eerste vier te blijven staan want World of Shale winnaar Patrick Tersteeg zit hem op te hielen, slechts 2 punten verschil tussen 2 coureurs, Patrick zal zeker al zijn ervaring gebruiken om Richard te willen passeren in deze 2 wedstrijden. Fransie Burhenne staat in de tussenstand op de 6e plaats, Fransie is de laatste jaren stap voor stap naar voren gekomen en heeft zijn spullen prima voor elkaar, ook Fransie is kansrijk voor een plekje bij de eerste vier wat kwalificatie voor de World Final zou kunnen opleveren.

Guus Hermkens de sympathieke Limburgse coureur had de laatste wedstrijd in Kollum met een onaangename tegenslag te maken, Guus won zijn laatste manche maar werd na afloop van de manche afgekeurd, daar gingen de 15 kostbare punten want Guus heeft zich nogal wat doelen gesteld en deze punten had hij zo hard nodig voor de kwalificatie om de World Final, nu is de achterstand best groot en moet Guus hopen op tegenslagen bij zijn directe concurrenten. Daniel van Spijker heeft een goede overstap gemaakt van de Formule 1 naar de Formule 2 klasse, Daniel rijdt ieder weekend, zijn er geen wedstrijden in Nederland dan start hij in Engeland, Daniel staat op een verdienstelijke 8e plaats in het tussenklassement maar zal een flinke strijd moeten uitvechten met Sjouke Abma en Sjeng Smidt senior om op de 8e plaats te blijven staan.


Het gaat in ieder geval een spannend weekend worden, na de laatste manche in Blauwhuis zal er bekend zijn wie zich gekwalificeerd hebben voor de finale van de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup en wie zijn veroordeeld tot de semifinale, de eerste 8 coureurs in de tussenstand zijn gekwalificeerd voor deelname aan de World of Shale en de eerste 4 coureurs in de tussenstand zijn gekwalificeerd voor de World Final. Als organisatie van de Supercup wensen iedere coureur een goed en succesvol weekend toe

Tot zaterdag en zondag.

FB_IMG_1498575875088-1.jpg

FB_IMG_1498575878444.jpg