Home » Jnr Supercup

Wat is de F2 Junior Supercup

 

De F2 junioren zijn jeugdige rijders in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, die rijden in dezelfde F2 stockcars als de F2 coureurs. Dezelfde stockcars met hetzelfde motorvermogen en dezelfde regels voor de stockcars. Het verschil zit hem in het wedstrijdreglement. Bij de F2 junioren wordt er veelal op tijd gereden en gaat het niet om positie wie er als eerste over de finish rijdt. Dit ter veiligheid van de zeer fanatieke enthousiaste coureurs.

 

De junioren willen ook gezien worden en ergens voor rijden. Zo ontstond het idee om de jonge talenten, onze opvolgers te laten meedoen aan de F2 Supercup.

 

In 2015 is het uitgeprobeerd door 3 qualifiers te verrijden, dit was een groot succes.

Gestreden werd er om de snelste tijd, en de positie in het klassement. De beste 10 uit het klassement kregen allemaal een F2 Supercup standaard aangevuld met de nodige prijzen beschikbaar gesteld door sponsoren.

 

De F2 Supercup kreeg de vraag om door te gaan met de F2 Junioren in 2016.

In 2016 rijden de junioren volwaardig mee, ze rijden net als de F2 coureurs 6 qualifiers.

De junioren rijden wederom op tijd, de beste 10 uit het klassement worden weer extra gehuldigd, met de daarbij horende standaard en prijzen.

 

Tijdens de qualifiers van de Ronald Morien F2 Stockcar Supercup worden ook de qualifiers verreden voor de Formule 2 junioren.

 

Echter bij de Juniorcup worden de punten berekend op snelste rondetijden volgens hetzelfde systeem als de supercup,

iedere rijder krijgt ook hierbij 5 punten extra als hij meerijdt.

Sponsors F2 Junior Supercup