F2 Junior Supercup

De F2 junioren zijn rijders in de leeftijd van 12 tot 16 jaar die in dezelfde F2 stockcars rijden als de senioren. Dezelfde stockcars met dezelfde regels en hetzelfde motorvermogen. Het verschil zit hem in het wedstrijdreglement. Bij de F2 junioren wordt veelal op tijd gereden en niet wie er als eerste over de finish komt. Dit ter veiligheid van de zeer fanatieke enthousiaste jeugdige coureurs.

Omdat de F2 Supercup een groot succes is en er veel vraag was van de F2 junioren om ook te mogen rijden is dit in 2015 uitgeprobeerd. Er zijn toen met groot succes 3 qualifiers verreden. Gestreden werd om de snelste tijd en positie in het klassement. De beste 10 uit het klassement kregen een F2 Supercup standaard aangevuld met de nodige prijzen beschikbaar gesteld door sponsoren.

Vanaf 2016 rijden de junioren volwaardig mee. Voor de Junior Supercup zijn aparte sponsoren die zorgen voor de prijzen voor de jonge rijders zodat ook zij iedere qualifier kunnen rijden. Tijdens de qualifiers van de Automaterialen Ronald Morien F2 Supercup worden ook de qualifiers verreden door F2 junioren. De junioren rijden om de snelste tijd en positie in het klassement. Bij de Junior Supercup worden de punten berekend volgens hetzelfde systeem als bij de F2 Supercup. De puntentelling van het klassement is volgens de telling (15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1). Iedere rijder die gestart is in een kwalificatie wedstrijd ontvangt 5 punten. Voor de F2 junioren is er geen grote Finaledag omdat niet op positie wordt gereden en er andere wedstrijdregels voor de junioren gelden. Er worden wel finaleprijzen verdeeld, deze worden op de Finaledag van de senioren uitgereikt. Ook is er een wisselbeker en aan de beste 10 wordt een beker uitgereikt.

 

De F2 Junior Supercup winnaars van de afgelopen jaren:

2015 H36   Sander Goos

2016 H141 Richard Falkena

2017 H129 Tsjalle Greidanus

2018 H78   Jorrit v/d Wal

2019 H78   Jorrit v/d Wal

 

Sponsoring

We zien een groeiend enthousiasme bij deze jonge de coureurs. Blij met de prijzen die ze winnen zoals de standaards voor de nummers 1,2 en 3. Maar om de F2 Junioren Supercup te kunnen laten bestaan en hiermee door te kunnen gaan zijn er wel sponsoren nodig voor de jeugd. Een aantal sponsoren zijn gestopt omdat hun zoon doorgestroomd is naar de senioren. Wij willen graag blijven aanbieden wat we altijd doen, maar daar hebben we wel sponsoren voor nodig. We doen hierbij een dringende oproep aan de junioren om mee te helpen om een paar sponsoren te vinden die een kleine bijdrage willen leveren zodat de F2 Junioren Supercup kan blijven bestaan!!

 

Voor informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de organisatie van de F2 Supercup: email: info@f2stockcarsupercup.nl

 

Bovenstaande informatie is hieronder digitaal te downloaden: 

2019 F2 Junior Supercup
PDF – 35,7 KB 1010 downloads

Sponsors F2 Junior Supercup