F2 Junior Supercup

De F2 junioren zijn rijders in de leeftijd van 12 tot 16 jaar die in dezelfde F2 stockcars rijden als de senioren, met dezelfde regels en hetzelfde motorvermogen. Het verschil zit hem in het wedstrijdreglement. Bij de F2 junioren wordt er bij de F2 junioren Supercup op rondetijden gereden en niet wie er als eerste over de finish komt. Dit ter veiligheid van de zeer fanatieke enthousiaste jeugdige coureurs.

 

Het raceseizoen telt ook voor de F2 junioren 6 kwalificatiewedstrijden, deze bestaan telkens uit 3 manches die voor de punten meetellen. De puntentelling is gelijk aan de F2.

Tijdens elke kwalificatiewedstrijd zijn er dagprijzen voor de beste drie rijders van de verreden manches (finale telt niet mee). Deze drie dagwinnaars ontvangen na afloop van iedere kwalificatiewedstrijd de welbefaamde bokaal. We hebben aandacht voor de top 3 op Facebook. De tussenstand in het klassement wordt telkenmale ge-update en gepubliceerd op onze website en Facebook pagina.

 

De F2 junioren rijden geen finale omdat er niet op positie wordt gereden en er andere wedstrijdregels voor de junioren gelden. De F2 junioren worden wel gehuldigd op de grote finaledag van de senioren. De titel voor de wisselbokaal, de oranje-wit geblokte spoiler waar 1 jaar mee gereden mag worden in de juniorenklasse en de overige prijzen worden dan uitgereikt.

 

Meer informatie staat in het informatiepakket onder het kopje Informatie.