Home » Nieuws

Race agenda 2019

Kwalificatie F2 Stockcar Supercup 2019


De kwalificatie voor de Stockcar F2 Supercup finale zal dit jaar via een semi final systeem gaan (vegelijkbaar met het BriSCA F1  & F2 Stockcar World FinaL systeem).
De 60 beste puntbesten zullen verdeeld worden over 2 semi finals (ieder 30 rijders dus)
De top 10 van iedere semi final gaat door naar de finale.
Daarnaast kunnen van de niet-gekwalificeerden zich nog 8 rijders een plaats werven via de consolation semi final. Deze wordt op dezelfde dag verreden als de Finale, als een van de eerste heats.
In totaal gaan er dan 28 rijders door naar de finale plus nog eens 4 Engelse rijders.
In totaal zullen dus 32 rijders gaan racen om deze felbegeerde titel.
Na goed overleg zijn we overeengekomen dat ook 1 wedstrijd op Raceway Venray toegevoegd wordt als qualifier.
Zo kunnen we deze supercup nog meer toegankelijker maken.
Tijdens de Racing Expo in Leeuwarden op zaterdag 26 en zondag 27 januari zal de organisatie van de F2 Stockcar Supercup ook aanwezig zijn voor informatie en om vragen te beantwoorden.

Lees meer »

Engelsman Joshua Coleman wint de Supercup 2018

Gisteren werd de Formule 2 Stockcar Supercup finale verreden op Speedway Emmen. Na de voorrondes over 3 verschillende banen was de startopstelling bekend echter konden nog plekken verdiend worden middels een consolation semi final.
Deze werd gewonnen door #686 Klaas Jan Visser voor 325 #Jelmer Plantenga en #62 Robin Roos.
De met Nederlandse licentie rijdende ervaren Engelsman #381 David Polley had pole en de talentvolle #229 Tsjalle Greidanus stond naast hem bij de startopstelling. Op de tweede rij 2 voudig Wereldkampioen Wim Peeters en de eveneens Formule 1 stockcar rijdende #47 Patrick Tersteeg.

 

 

 

Joshua Coleman (Foto gemaakt door JM3Photos)

Titelverdediger #129 Michael Schutter stond achter de eerste rij Engelse rijders UK377 Daz Shaw en UK615 Joshua Coleman.
Na de start waren de kansen voor Greidanus gelijk voorbij doordat hij spinde en net zoals Rick de Graaff weer van achteruit moest starten.
Polley nam de leiding met achter zich Coleman die steeds dichterbij kwam. Halverwege kwam de onverwachtse duw op de bumper van Polley en Coleman nam de leiding over.
Achter hem was Peeters al constant aan het jagen en ook hij zag zijn kans schoon om Polley met een tik op de bumper voorbij te gaan. Polley liet het niet op zich zitten en een ronde later pakte hij zijn 2e plek weer terug. Intussen was Baarlonaar #136 Rick Lenssen opgeklommen naar plek 4 en ging ook hij de strijd aan met Peeters. Laatst genoemde moest genoegen nemen met plek 4.


In de top 3 veranderde uiteindelijk niet meer. Coleman is de eerste Engelsman die in de historie van de F2 Supercup de finale wint en de beker mee naar huis neemt. Polley werd 2e en Lenssen dus derde.

 

Volledige uitslag:

1- uk615 Joshua Coleman
2- 381 David Polley
3- 136 Rick Lenssen
4- 1 Wim Peeters
5- 47 Patrick Tersteeg
6- 335 Rick de Graaff
7- 231 Daniel van Spijker
8- uk488 Liam Bentham
9- uk 377 Daz Shaw
10- 141 Richard Falkena
11- 129 Michael Schutter
12- 126 Sjoerd Kranenburg
13- 159 Marcel Simons
14- 229 Tsjalle Greidanus
15- 12 Bart Verhoef

Lees meer »

Finale opstelling F2 Supercup 01-09-2018

Op dit moment hebben we vernomen dat er 3 Engelsen komen, er zijn 6 plekken gereserveerd.

We hebben 1 afmelding gekregen van Rimer Lawerman.

De 2 beste uit de semi gaan door.

Maar ook de lege plekken worden daarna aangevuld vanuit de semi-finale.

Tot nu toe kunnen er al 2 plekken semi door, 3 Engelse lege plekken en 1 afgemelde plek door, totaal al 6 dus.

Dit maakt de semi nog aantrekkelijker, omdat de kans groter is om door te gaan naar de finale.

Semi finale wordt alleen verreden bij minimaal 10 rijders.

Lees meer »

Informatie World Final F2 Stockcar Bristol

Extra informatie aangaande de Wrold Final Formule 2 Stockcar dat in 8 september 2018 gehouden wordt op Mendips Raceway in Bristol.

(Download rechts de extra informatie)

H381 David Polley en H229 Tsjalle Greidanus hebben zich namens de F2 Supercup geplaatst.
Daarnaast gaan de beste 4 van asfalt Venray door.
Samen dus 6 NL rijders

Lees meer »

Winnaars F2 Junioren Supercup 2018

Wat was het klassement spannend, tot de laatste qualifier was alles nog mogelijk. H78 Jorrit v/d Wal nam halverwege het seizoen de leiding in het klassement over van H161 Mark Veenstra en vocht keihard voor zijn 1e plekje.
Oppermachtig reed Jorrit en wint de grote fantastische wisselbokaal, aangeboden door Roland Louwsma. Alle 10 rijders wonnen een mooie beker aangeboden door Fullservice Vakbedrijf Nijland/Marten v/d Wal, een band voor de winnaar aangeboden door onze keurmeester Maarten de Boer, en voor de nummers 2 t/m 4 een Simpson monteurs/BBQ schort aangeboden door Simpson, Auke Elzinga.

Jongens allemaal van harte gefeliciteerd!

Hierbij de top 10 van de jonge racetalenten, de prijswinnaars:
H78 Jorrit v/d Wal 263 pnt
H161 Mark Veenstra 246 pnt
H54 Xander van Wijlick 237 pnt
H939 Jarno Emming 196 pnt
H139 Jarno v/d Wal 176 pnt
H323 Johnny Simons 161 pnt
H268 Bas Spaansen 130 pnt
H625 Wilco Terpstra 127 pnt
H249 Mick Verlaan 124 pnt
H49 Klaas van Wieren 114 pnt

Lees meer »

Tussenstand na Kollum 30-06-2018

De tussenstanden zijn na de wedstrijd op Kollum 30 juni ge-update.

Anglo-Dutch rijder 381 Dave Polley heeft de leiding overgenomen van 229 Tsjalle Greidanus. Derde in het klassement staat #129 Michael Schutter.

#78 Jorrit van der Wal heeft de leiding in de Juniorcup nog steviger in handen na zijn succesvolle wedstrijd vandaag.

Morgen is de laatste kwalificatie wedstrijd op Speedway Blauwhuis.

 

Zie Tussenstand

Lees meer »

Voorbeschouwing weekend 30 juni en 1 juli

Het is bijna zover, aankomend weekend worden de laatste 2 qualifiers verreden van de Automaterialen Ronald Morien F2 Supercup. Op zaterdag 30 juni wordt de 5e qualifier verreden te Kollum en op zondag 1 juli wordt de 6e en laatste qualifier verreden te Blauwhuis.

Wat gaat het spannend worden, de top ligt erg dicht bij elkaar.
De 26 beste rijders plaatsen zich rechtstreeks voor de grote finale die op 1 september wordt verreden op Emmen. Voorwaarde is wel dat je minimaal 3 qualifiers bent gestart. Dik 60 rijders hebben al meegereden aan de F2 Supercup, waarvan zich 26 plaatsen, maar ook voor de anderen zal er worden gestreden voor een goed plekje in de semi finale.

Rick de Graaf H335 heeft het hele seizoen al de koppositie in het klassement, knap! Rick rijdt een stabiel snel jaar. Tsjalle Greidanus H229, vorig jaar winnaar van de F2 junioren rijdt ook oppermachtig in het 1e jaar bij de senioren en staat op de 2e positie in het klassement. David Polley H381 rijdt dit jaar voor Van Spijker Motorsportteam en deze Engelsman rijdt hier met een Nederlandse licentie en rijdt ook zeer goed. Hij staat op de 3e plek. Op de 4e plek staat Wim Peeters H1, Wim heeft als doel om de finale van de F2 Supercup te winnen, hij heeft alle grote prijzen al gewonnen, onze wereldkampioen gaat ervoor!
Michael Schutter H129 staat op de 5e plek, Michael is ieder jaar bij de top en gaat er helemaal voor. Aan het begin van het seizoen moest hij even op gang komen, per qualifier zie je zijn punten stijgen. Patrick Tersteeg H47 rijdt dit jaar alleen de qualifiers van de F2 Supercup want hij wil de finale winnen en in de top rijden. Patrick rijdt dit jaar ook F1 en ook dat gaat hem goed af, hij wilde perse de F2 Supercup nog rijden en staat op de 6e plek. Op de 7e plek staat Daniel van Spijker, Daniel zal zeker voor de beste 8 voor de WOS willen rijden, hij mag graag in Engeland rijden. Richard Falkena H141 staat op de 8e plek en rijdt zijn laatste jaar in de F2, volgend jaar stapt hij over naar de F1 en wil dolgraag als jonge coureur nog een goede prestatie neerzetten in de F2 Supercup. Op de 9e plek staat teammaat H111 Sjouke Abma, Sjouke rijdt al een paar jaar rond deze positie in het klassement in de F2 Supercup en ook dit jaar rijdt hij weer goed mee. Op de 10 plek staat Sjoerd Kranenburg H126, een rustige rijder die mooi bij de top rijdt en mooi zijn punten pakt.

De punten liggen dicht bij elkaar het gaat reuze spannend worden. De beste 8 uit het eindklassement gaan door naar de grote World of Shale Final op 25 augustus te Stoke. De beste 2 gaan door naar de World Final op 8-9 september te Bristol.

Voor onze jonge toptalenten, de F2 junioren is het dit weekend het laatste weekend, zij rijden geen finale omdat ze op tijd rijden en niet op positie. Zondag na afloop worden in de tent dan ook meteen de 10 bekers uitgereikt aan de beste 10 van het eindklassement. De wisselbeker en we hebben een nieuwe grote wissel bokaal voor de winnaar. Vanzelfsprekend rijden ze dit weekend eerst voor de dagprijzen, de standaard voor de beste 3 rijders van de dag.

Jorrit v/d Wal H78 staat als leider van het klassement op nummer 1. Jorrit is een constante rijder met veel snelheid. Op de 2e plek staat Mark Veenstra H161 die zijn koppositie eerder heeft af moeten staan aan Jorrit, deze 2 jongens zijn aan elkaar gewaagd! Mark heeft 1 doel en zal er alles aan doen om een snelle rondetijd te rijden, hij wil weer naar de 1e plek. Op de 3e plek staat Xander van Wijlick H54 die iedere keer helemaal uit Limburg komt rijden, een constante rijder die zijn punten wel pakt. Op de 4e plek staat Klaas van Wieren, hij is halverwege het seizoen overgestapt naar de senioren. Op de 5e plek staat Jarno Emming H939 die in 3 qualfiers vele punten heeft gereden, een constante rijder die zeker omhoog zal gaan. Johnny Simons H323 ook een constante rijder die ook voor de top gaat en op de 6e plek staat. Op de 7e plek staat H139 Jarno v/d Wal, die dit jaar helemaal los komt en als een speer gaat, zal zeker in positie stijgen. H246 Willem Hermans op de 8e plek, een fanatieke rijder die er helemaal voor gaat. H74 Wiebe Feenstra heeft de laatste 2 qualifiers meegereden en reed super. Mick Verlaan H249 op de 10e plek, rijdt ook goed mee.

Wij verwachten alle prijswinnaars zondag na afloop in de tent bij de prijsuitreiking, we waarderen het als je persoonlijk je beker komt ophalen. We hebben de wisselbeker, een supergrote nieuwe wisselbokaal voor de winnaars, en voor de beste 10 van het eindklassement zijn er 10 prachtige bekers aangeboden door Marten van der Wal, Fullservice Vakbedrijf Nijland.

Wij hebben er zin in, we wensen alle coureurs sportieve qualifiers toe. Bezoekers dit wil je niet missen, tot ziens!

 

Lees meer »

Laatste 2 qualifiers 2018

De 5e en 6e qualifier van de Automaterialen Ronald Morien F2 Supercup en de F2 junioren staan zaterdag 30 juni en zondag 1 juli op het programma. Deze worden verreden op respectievelijk het van der Schaafcircuit te Kollum (NAC) en op Speedway Blauwhuis (FAC).

Op zaterdag 1 september wordt de finale op Speedway Emmen (ASE) verreden.

 

Lees meer »

Dagwinnaars Blauwhuis 10-05-2018

Dagwinnaars 4e qualifier 10 mei 2018 te Speedway Blauwhuis.
Automaterialen Ronald Morien F2 Supercup:
1- H129 Michael Schutter
2- H126 Sjoerd Kranenburg
3- H229 Tsjalle Greidanus

 
F2 Supercup junioren:

1- H74 Wiebe Feenstra
2- H78 Jorrit v/d Wal
3- H139 Jarno v/d Wal

Lees meer »