Voorbeschouwing 4e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup

Gepubliceerd op 2 juni 2017 om 09:01

Door Ruud Kwakernaak

 

Na 2 keer Emmen en 1 keer Blauwhuis strijkt het Formule 2 circus op maandag 5 juni (2e Pinksterdag)  neer op de kleibaan van de NAC Kollum voor de 4e kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup, de baan in Kollum is heel anders dan de banen van Emmen en Blauwhuis. Dat heeft te maken dat de ondergrond van Kollum klei is in tegenstelling tot beide andere banen waarvan de ondergrond gravel is. Kollum is de laatste jaren steeds het decor van 2 kwalificatiewedstrijden om de Supercup en steeds meer rijders weten de weg te vinden naar Kollum waar altijd veel toeschouwers aanwezig zijn om na een mooi vol programma autocross te kijken!

Junioren,

Klaas Jan Visser en Tsjalle Griedanus lijken dit jaar de te kloppen mannen bij de junioren maar het kan best weleens in Kollum anders uit gaan pakken want ook Klaas van Wieren en Nigel de Kock hebben hun stockcar steeds beter voor mekaar, zowel Nigel als Klaas hebben dit jaar al manches gewonnen en eindigen ook consequent in de top 5 en willen ook graag een dag overwinning op hun naam bijschrijven. Mark Feenstra, Wiebe Veenstra, Roy Peetoom en Jorrit van der Wal zijn ook al van die opkomende talenten, elke wedstrijd gaan zij beter presteren en ook deze jongens zijn in staat om voor een verrassing te zorgen. Op het moment dat ik deze voorbeschouwing schreef stonden er 14 rijders ingeschreven waarbij mij het opviel dat de vrouwelijke deelneemster die normaliter wel in Blauwhuis en Emmen staan ingeschreven zich nog niet hadden aangemeld.

18698152_791599280998078_1052953270672926832_n-1.jpg

 

Senioren,

Michael Schutter staat ruim aan de leiding in de Supercup maar dat zegt niet alles want 1 of 2 keer uitvallen en alles is weer open, Michael kent een zeer constant seizoen en dat betaalt zich uit in overwinningen en podiumplaatsen. Wim Peeters onze wereldkampioen in deze klasse staat 2e in het klassement en zal er alles aan doen om ook hier de 1e plaats te willen veroveren, Wim heeft bijna alles al gewonnen in zijn carrière maar de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup ontbreekt in zijn imposante prijzenkast. Patrick Tersteeg de enige Nederlandse coureur die de World of Shale heeft gewonnen staat 3e in het tussenklassement en al op ruime achterstand op de eerder genoemde coureurs maar gaat altijd als de brandweer in Kollum dus is zeker wedstrijd weer een absolute kanshebber. Willie Peeters en Richard Falkena strijden om de 4e plaats, zoals het er nu voorstaat zal Willie starten in Venray en Richard op Kollum, dat betekent dat Richard door de afwezigheid van Willie hele goede zaken kan doen met betrekking tot eventuele kwalificatie voor deelname aan de World Final. Wat betreft de rijders achter plaats 5 zijn er aantal dit keer niet aanwezig, Daniel van Spijker die in Emmen een mindere kwalificatiewedstrijd kende kan na Kollum de 6e plaats weer innemen maar zal ongetwijfeld Ricardo Schmidt, Sjeng Smidt senior en Sjouke Abma in de gaten moeten houden want ook zij strijden mee voor de voorste plekken. Of Sjengie Smidt junior aan de start zal verschijnen is mij nog onbekend zoals eerder bekend gemaakt is, is zijn inlaat en pakking voor de keuring bij de Brisca in Engeland, bij het schrijven van deze voorbeschouwing is mij nog niet bekend geworden of hij wel of niet aan de reglementen voldeed. Vrijdag of zaterdag moet de uitslag bekend zijn en zullen we zien of hij wel of niet aan de start verschijnt in Kollum. Ook staan er weer veel regionale coureurs ingeschreven en misschien kunnen zij voor een verrassing zorgen op hun thuisbaan.

 

De wedstrijden in Kollum starten maandag om 11.00 uur en zoals het er nu uitziet beloven het weer mooie en spannende wedstrijden te worden.