Verslag 3e kwalificatie wedstrijd 27 & 28 mei Speedway Emmen

Gepubliceerd op 31 mei 2017 om 18:51

Emmen 27 en 28 mei (door Ruud Kwakernaak)

De rijders hadden een korte voorbereiding voor hun volgende kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup, voor sommige rijders was de voorbereiding tekort om hun mechanische problemen op te lossen en konden daardoor niet aan de start verschijnen, helaas kon ik zelf ook niet aanwezig zijn maar ik heb wat filmpjes voorbij zien komen en ook het een en ander van de coureurs gehoord zodat ik toch een klein verslag van heb gemaakt.

Junioren,

Klaas Jan Visser kwam met een goed gevoel van Blauwhuis, de dag overwinning en het leiderschap in  het tussenklassement betekende dat hij super gemotiveerd was en dat betaalde zich gelijk uit met een manche overwinning in de 1e manche, Nigel de Kock had de gang er ook goed in en pakte de 2e plaats voor Tsjalle Greidanus,  Patricia Neet liet ook zien uit het juiste racehout gesneden te zijn en ze pakte een mooie 4e plaats voor Jorrit van der Wal.

Klaas van Wieren de coureur waarvan de stockcar in Blauwhuis werd afgekeurd nam sportief revanche in de 2e manche, Klaas wist in deze manche de overwinning te pakken voor Tsjalle Greidanus en Wiebe Feenstra. De 4e plaats was ditmaal voor Klaas Jan Visser. Roy Peetoom gaat ook steeds beter rond en behaalde in deze manche de 5e plaats.

Als je in de 1e manche 3e wordt en in de 2e manche 2e dan wil je de 3e manche winnen en dat deed Tsjalle Greidanus, de 2e plaats was voor Klaas Jan Visser die een klein beetje tekort kwam om deze manche te winnen, Roy Peetoom was ook in een stijgende lijn te bewonderen, in deze manche  pakte hij de 3e plaats voor Mark Veenstra en Nigel de Kock.

Door zijn overwinning in de laatste manche wist Tsjalle Greidanus de dag overwinning te pakken voor Klaas Jan Visser en Nigel de Kock.

18699925_1867911673472576_3598065561929332091_n-1.jpg

Willem Hermans nieuwkomer in 2017 bij de junioren (Foto: Mieke's fotografie)

 

Senioren,

Marcel Simons staat bekend als een van de sportiefste coureur in de Stockcar Formule 2 pakte de eerste manche, nu weet ik dat Marcel dit weekend ook altijd zijn verjaardag viert en dat volgens goed Brabant gebruik gepaard gaat met een klein biertje, ik weet zeker dat ze goed gesmaakt hebben, Marcel nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag en je manche overwinning. Sjengie Smidt junior stond ook aan de start en dat was te merken, hij werkte zich snel naar voren en pakte de 2e plaats voor Rick de Graaff die in Blauwhuis nogal wat tegenslag kende. Sjouke Abma bleef zijn leerling Richard Falkena nipt voor en pakte de 4e plaats.

Ricardo Schmidt heeft zijn oude stockcar verkocht en een nieuwe aangeschaft, dit was een goede deal want Ricardo pakte de 2e manche voor 2 oud gedienden, Sjeng Smidt senior en Cor Schutter. De mannen die bovenaan in het tussenklassement staan Michael Schutter en Wim Peeters pakte respectievelijk de 5e en 4e plaats.

De 3e manche leverde een overwinning op voor Sjengie Smidt junior, Sjengie pakte een mooie voorsprong en gaf deze niet meer uit handen, Wim Peeters moest genoegen nemen met de 2e plaats voor Cor Schutter en Ricardo Schmidt. De 5e plaats in deze manche was voor Mike Sijbers.

Wat mijn zoon kan, kan ik ook, dat dacht Sjeng Smidt senior, en het lukte, Sjeng wist de 4e manche te pakken voor de sterk rijdende Sjouke Abma. Patrick Tersteeg pakte de 3e plaats voor Michael Schutter en Rick de Graaff pakte de 5e plaats.

Op zondag werden de volgende manches verreden, in de 1e manche was het Guus Hermkens die zichzelf en zijn team beloonde voor het harde werken aan de nieuwe stockcar, een manche overwinning was zijn deel, Rick de Graaff pakte de 2e plaats voor Cor Schutter die zijn 3e plaats pakte in het weekend. De 4e plaats was voor Patrick Tersteeg voor de steeds beter en constant presterende Max Commandeur.

18699805_1867907523472991_8822582474091315546_n.jpg

Alle zeilen bijzetten voor Patrick Tersteeg (Foto: Mieke's fotografie)

De 2e manche wist Sjeng Smidt senior op zijn naam te schrijven voor Ricardo Schmidt en Michael Schutter die gewoon constant de punten voorin blijft meepakken. Vincent Tersteeg pakte de 4e plek voor Willie Peeters die zijn draai op de gravel steeds beter begint te vinden.

De laatste manche was voor Ricardo Schmidt die daarmee ook de 3e kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup op zijn naam wist te schrijven, Ricardo bleef in deze manche Sjengie Smidt junior voor. Raymond Surink wist nog net voor Wim Peeters te blijven en Michael Schutter pakte de 5e plaats.

Na afloop van de World Master of Shale is er gekeurd, bij Sjengie Smidt junior is er twijfel over de inlaat en de pakking, deze zijn door de Engelse keurmeester van de Brisca meegenomen voor nader onderzoek daardoor zijn de uitslagen onofficieel, ook is de computer van Michael Schutter zijn motor meegenomen deze moet worden uitgelezen, zodra daar meer over bekend is zullen wij jullie hierover berichten.

Komende maandag staat de 4e kwalificatiewedstrijd op het programma in Kollum, wij hopen wederom om mooie en sportieve wedstrijden.