Voorbeschouwing Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

Gepubliceerd op 4 augustus 2016 om 15:27

SENIOREN,

De komende wedstrijd aanstaande zaterdag in Kollum is waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor een aantal coureurs bij de senioren, behalve kwalificatie voor de finale van de Supercup op 17 september in Emmen is er ook voor een aantal rijders de kwalificatie voor de World of Shale in Belle Vue op 6 november en de kwalificatie voor de World Final op 10 september in Mildenhall. WELKE RIJDERS KOMEN IN AANMERKING VOOR DEELNAME AAN DE WORLD FINAL

In Mildenhall? Er mogen 6 Nederlandse coureurs starten tijdens de World Final, dat zijn de nummers 1 t/m 4 na de kwalificatiewedstrijden van de Supercup en de nummers 1 en 2 uit de Tarmac series, het baankampioenschap van Venray. Rick Lenssen en Wim Peeters hebben zich via de Tarmac series gekwalificeerd, bij de Supercup rijders is Patrick Tersteeg al zeker van deelname aan de World Final. Barry Bauer en Toon Schut hebben allebei nog een aantal punten nodig maar zullen zich waarschijnlijk wel plaatsen, wie wordt dan de 4e rijder vanuit de Supercup, Wim Peeters staat momenteel 4e maar heeft zich al geplaatst via de Tarmac series dus gaat de strijd tussen Guus Hermkens en Michael Schutter, het verschil is 8 punten in het voordeel van Guus maar er zijn in de manches nog 30 punten te verdienen dus de spanning zal hoog zijn tijdens de laatste wedstrijd.

WELKE RIJDERS KOMEN IN AANMERKING VOOR DEELNAME AAN DE WORLD OF SHALE IN Belle Vue.

Hier zijn al 6 rijders gekwalificeerd voor, namelijk Patrick Tersteeg, Barry Bauer, Toon Schut, Wim Peeters, Guus Hermkens en Michael Schutter. Voor de overige 2 plaatsen komen nog een groot aantal rijders in aanmerking maar de beste papieren hebben Sander Goos en Sjeng Smidt senior, beide rijders staan op 80 punten en hebben 12 punten voorsprong op Johan Goos. Johan Goos Nick de Boorder, Sjoerd Kranenburg, Mike Sijbers en Jelle Tesselaar hebben in principe allemaal nog kans om zich te kwalificeren voor de World of Shale maar zijn wel afhankelijk van de resultaten van Sjeng Smidt senior en Sander Goos. Ook hier zal de spanning hoog zijn.

HOE IS DE TUSSENSTAND IN DE SUPERCUP?

Patrick Tersteeg heeft een voorsprong van 12 punten op Barry Bauer en 14 punten op Toon Schut, deze 3 rijders zullen strijden voor een plaats op de 1e rij tijdens de finale, na afloop van de laatste kwalificatiewedstrijd zullen we weten wie er op de 1e rij staat. Wim Peeters, Guus Hermkens en Michael Schutter zullen strijden om een plaats op de 2e startrij, Wim staat er momenteel en heeft een voorsprong van 6 punten op Guus die op zijn beurt een voorsprong van 8 punten heeft op Michael. De strijd tussen deze rijders is belangrijk omdat diegene die niet op de 2e startrij mag starten zal starten vanaf de 4e startrij omdat de 3e startrij gereserveerd is voor de Engelse deelnemers als deze aanwezig zullen zijn bij de finale ( Na alle waarschijnlijkheid is er dit jaar Engelse deelname tijdens de finale).

Voor een plek op de 5e startrij komen Sander Goos en Sjeng Smidt senior het meest in aanmerking al komen ook nog Johan Goos, Nick de Boorder, Sjoerd Kranenburg, Mike Sijbers en Jelle Tesselaar hiervoor in aanmerking. De 6e startrij is ook voor de Engelse deelnemers aan de finale gereserveerd.

Voor de rijen 7 t/m 16 verwijs ik door naar Tussenstand

SAMENGEVAT!! Er valt een hoop te winnen aanstaande zaterdag in Kollum maar waar winnaars zijn zullen er ook verliezers zijn.