Voorbeschouwing 5e kwalificatiewedstrijd Blauwhuis

Gepubliceerd op 2 juni 2016 om 23:48

Door Ruud Kwakernaak

Voorbeschouwing 5e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

De voorlaatste kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup wordt verreden op de baan van de FAC Blauwhuis, het klassement met daarbij de startposities voor de finale van de Supercup begint steeds meer vorm te krijgen, enkele rijders zowel bij de junioren als bij de senioren hebben in de voorgaande wedstrijden al veel punten gescoord zodat zij al verzekert zijn van een goede startpositie in de finale. De organisatie van de Supercup werd echter door de FAC Blauwhuis verrast met de mededeling dat aanstaande zondag de coureurs van de Formule 2 maar 2 manches kunnen rijden i.v.m. het volle programma om het Europees Kampioenschap Landstockcar voor de Formule 1. Voor de junioren is dit geen probleem omdat alle deelnemers in deze klasse ook de finale rijden, als de junioren 2 manches en een finale rijden, dan telt de finale als manche bij de junioren, dus geen dubbele punten ( let wel alleen voor de Supercup) bij de senioren levert dit wel een probleem op, aangezien hier de rijders zich moeten kwalificeren voor de finale en door het grote aantal deelnemers niet iedere rijder de finale mag starten kunnen wij de finales nooit mee tellen voor de kwalificatie van de Supercup. Wij hopen dat de FAC Blauwhuis alsnog besluit om bij de Formule 2 iedere rijder drie manches te laten rijden. Als dit niet het geval is dan willen wij eenmalig de puntentelling van de manche veranderen nu rijden wij onder de puntentelling van de Brisca 10,9,8,7,6,5,4,3,2 en 1 punt maar dat zal deze wedstrijd dan worden 15,14,13,12,11,10,9,8,7,6,5,4,3,2 en 1 punt. Wij doen dit in het oogpunt dat iedereen coureur hetzelfde aantal punten kan halen in deze wedstrijd als in de andere kwalificatiewedstrijden. Wij hopen op begrip van U, want ook wij willen het duidelijk en overzichtelijk voor iedereen houden. Tijdens de rijdersbriefing aanstaande zondag zullen wij dit nogmaals bekend maken.

305RonvanWamelen.jpg

Foto: JM3Photos

Junioren,

Na 4 wedstrijden is het Richard Falkena die hard op weg is naar de beste startpositie in de finale om de Supercup, Richard die afgelopen weekend zijn 2e kwalificatiewedstrijd won heeft een voorsprong van 12 punten op Klaas Jan Visser, Klaas Jan wist in Emmen de 2e plaats te pakken net voor Tsjalle Greidanus die derde werd in Emmen. Zoals het er nu uitziet gaan Richard, Klaas Jan en Tsjalle uitmaken wie er op de eerste rij start in de finale. Ook achter deze rijders is er een leuke strijd gaande, Wiebe Feenstra, Nigel de Kock, Yoren Winands en Willem Kloosterman zullen er alles aan doen om op de 2e rij terecht te komen voor de 1e rij is het gat al te groot met de topdrie. Jammer genoeg heeft Jeffrey van Haarlem al 2 kwalificatiewedstrijden gemist, de wedstrijden die hij wel heeft gereden waren beide in Emmen en daar scoorde Jeffrey goed, bij het maken van deze voorbeschouwing stond Jeffrey nog niet ingeschreven en is het bij mij niet bekend of hij wel of niet aan de start zal verschijnen. Van de meiden die zullen starten wist Patricia Neet goed te scoren in Emmen echter in de tussenstand staat Baukje Greidanus nog wel boven haar.

Senioren,

Patrick Tersteeg stond al na de eerste wedstrijd aan de leiding van de kwalificatiewedstrijden en na de vierde wedstrijd heeft Patrick nog steeds een mooie voorsprong van 12 punten, Barry Bauer en Toon Schut hebben van positie geruild na de 4e wedstrijd al is het verschil heel klein, Barry staat op de 2e plaats met 1 puntje voorsprong op Toon. Wim Peeters die het afgelopen weekend bijna alles won staat nu op de 4e plaats, het gat met de nummer is 13 punten. Guus Hermkens is misschien wel de verrassing in het tussenklassement na 4 wedstrijden, Guus wordt steeds constanter en mede door zijn enthousiaste team komt hij door deze goede prestaties, Guus staat in de tussenstand op de 5e plaats voor Michael Schutter die snel is maar ook al wat pech heeft gekend in de kwalificatiewedstrijden, Sander Goos en Sjeng Smidt senior zijn wat betreft de leeftijd tegenstellingen, Sander is een van de jongste en Sjeng een van de oudste, toch staan deze rijders met hetzelfde aantal punten op de plaatsen 7 en 8. Johan Goos is misschien niet de snelste van het veld maar deze sympathieke rijder scoort wel heel constant in de kwalificatiewedstrijden, Johan staat 11e in de tussenstand. Marcel Sipma en Daniel van Spijker zullen ook in Blauwhuis van start gaan, beide rijders kunnen tijdens de 5e kwalificatiewedstrijd weleens voor een verrassing zorgen. Ook Sjeng Smidt junior staat weer ingeschreven in Blauwhuis, Sjeng heeft jammer genoeg 2 kwalificatiewedstrijden gemist maar is zeker een favoriet voor de winst. Het beloven in ieder geval weer hele spannende wedstrijden te worden aanstaande zondag in Blauwhuis.

Ruud Kwakernaak