Verslag 4e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

Gepubliceerd op 31 mei 2016 om 17:38

Door Ruud Kwakernaak

Op zaterdag 28 mei stond de 4e kwalificatiewedstrijd op het programma, voorafgaande de 1e manche van de senioren werd er ook een manche verreden in de Stockcar Formule 1, in deze manche vond er een zware crash plaats, 2 coureurs moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis, ook een traumahelikopter kwam ter plaatse, in deze helikopter werd 1 coureur afgevoerd, door de ernstige crash moest ook de politie technisch onderzoek doen, gelukkig gaat het met de betrokken coureurs na omstandigheden redelijk goed, vanuit de organisatie van de Supercup wensen wij de betrokken coureurs een spoedig herstel toe. Doordat de wedstrijden tijdelijk ( 3 uur) stilgelegd was zodat de hulpdiensten hun werkzaamheden konden afronden was de organisatie genoodzaakt om een ander programma in elkaar te zetten, dit betekende dat de senioren maar 1 manche voor de Supercup konden rijden en de junioren 2 manches, dat er bij de senioren wel een groot verschil was in de manche indelingen was niet goed maar aan de andere kant wel te begrijpen, de organisatie van Emmen werd met een calamiteit geconfronteerd waar je in principe geen protocol voor kan schrijven, gelukkig kon het resterende programma voor de Supercup op zondag worden afgewerkt zodat de coureurs toch de gelegenheid hadden om 3 manches te rijden.

Junioren,

18 coureurs aan de start ditmaal waaronder 1 Engelse coureur Finn Sargent, Klaas Jan Visser die de eerste kwalificatiewedstrijd dit jaar in Emmen had gewonnen had snode plannen om dat kunststukje te herhalen, in de eerste manche was hij dan ook het snelste voor zijn grote concurrenten Richard Falkena en Tsjalle Greidanus die genoegen moesten nemen met de plaatsen 2 en 3. Jouke Visser die dit weekend super rondreed pakte in deze manche de 4e plaats voor Willem Kloosterman. Patricia Neet ging ook snel rond en pakte de 6e plaats in deze manche en was daarmee de snelste vrouwelijke coureur. In manche 2 was het Richard Falkena die de snelste rondetijd liet noteren, Klaas Jan Visser moest nu genoegen nemen met de 2e plaats, Tsjalle Greidanus pakte net zoals in zijn 1e manche een 3e plaats, Yoren Winands die in de 1e manche de 9e plaats pakte was in deze manche de nummer 4 voor Wiebe Feenstra en Jeffrey van Haarlem.

13319810_507547966109409_4504475059332368664_n.jpg

De F2 Junioren in actie (Foto: JM3Photos)

Patricia Neet was wederom de snelste vrouwelijke coureur maar ook Stephanie Koopmans pakte haar puntjes in deze manche. De 3e manche moest de beslissing brengen voor wie zich de winnaar van de 4e kwalificatiewedstrijd mocht noemen. Richard Falkena profiteerde optimaal van de technische problemen die Klaas Jan Visser had deze manche, Richard pakte de manche overwinning met de snelste tijd en won tevens de 4e kwalificatiewedstrijd nadat de punten over 3 manches waren opgeteld. Klaas Jan Visser moest genoegen nemen met een 4e plaats, gelukkig voor Klaas Jan was dat genoeg voor de 2e plaats, Tsjalle Griedanus werd in deze manche 2e en moest ditmaal genoegen nemen met de 3e plaats in de kwalificatiewedstrijd. Jeffrey van Haarlem pakte in de 3e manche de 3e rondetijd en scoorde daarmee veel punten. De Engelse deelnemer Finn Sargent wist in zijn 3e manche eindelijk punten voor de Supercup te scoren en pakte met de 9e plaats 2 punten. Baukje Greidanus was deze manche de snelste dame, helaas leverde de 11e plaats geen punten op. In het tussenklassement om de Supercup blijft Richard Falkena leiden, hij heeft zijn voorsprong vergroot naar 12 punten, Klaas Jan Visser blijft 2e met een geringe voorsprong op Tsjalle Greidanus van 5 punten. Volgende week staat de toekomst van het Nederlandse stockcarracen aan de start voor hun 5e kwalificatiewedstrijd in Blauwhuis.

Senioren,

In de 1e manche stonden er slechts 15 coureurs aan de start, waarom dat heb ik eerder aangegeven, Paul Vossen nam direct de leiding maar de niet geheel fitte Guus Hermkens wist hem toch te passeren, Michael Schutter die de laatste wedstrijden weer regelmatig met de pechduivel te maken had was nu eindelijk gevrijwaard van pech en wist Guus te passeren, Michael pakte de overwinning voor Guus Hermkens die good-old Toon Schut netjes voorbleef. Paul Vossen bekroonde een goede manche met de 4e plaats voor Sander Goos die al het hele jaar lekker zijn punten scoort. In manche 2 stonden er 26 rijders aan de start, Raymond Surink wist de leiding te pakken en mocht hier enkele rondes van genieten, maar al snel ontstond er een mooie strijd voorin tussen Wim Peeters, Sjeng Smidt jr., Barry Bauer, Bruce Potveer en Patrick Tersteeg. Wim wist de overwinning in deze manche te pakken voor Sjeng Smidt jr., Bruce Potveer pakte verdienstelijk de derde plaats voor Patrick Tersteeg en Barry Bauer die in de laatste rondes een mechanisch probleem had.

13332996_1702255693371509_2049951527337310863_n.jpg

De eerste manch op zaterdag was het vrij stoffig (Foto: Mieke's Fotografie)

Op zondag werden er voor de coureurs de 2e en 3e manche om de Supercup verreden, Vincent Tersteeg die in zijn 1e manche op zaterdag was uitgevallen wist zich samen met Colin Schutter naar de kop te rijden, Vincent wist zich echter los te rijden van Colin en pakte verdiend de overwinning voor Colin, achter deze 2 rijders was er nog een strijd tussen de familie Tersteeg en Schutter, Patrick Tersteeg wist ook deze strijd in het voordeel van de familie Tersteeg te beslissen door Michael Schutter voor te blijven. Sander Goos scoorde wederom goed met een 5e plaats in deze manche en bleef nipt Toon Schut voor die na een zware strijd toch nog de 6e plaats pakte. In de 4e manche waren het wederom Wim Peeters, Sjeng Smidt jr. en Barry Bauer die om de overwinning streden, Sjeng Smidt sr. mengde zich ook in de strijd voorin, Wim Peeters was iets sneller dan zijn achtervolgers en wist de overwinning te pakken voor Sjeng Smidt junior, Barry Bauer wist door een correcte last bender Sjeng Smidt sr. in de laatste bocht van de 3e plaats te verdringen, Sjeng senior werd hierdoor 4e, achter deze mannen pakte de weer goed presterende Guus Hermkens de 5e plaats. In manche 5 werden de hemelsluizen open getrokken en de baan werd lekker glad, Bart Verhoef zat in een heerlijk ritme deze manche en wist al snel de leiding te pakken voor Vincent Tersteeg die er ook in deze manche weer lekker bijzat, Fransie Burhenne ging ook in deze manche goed rond en wist zich op de 3e plaats te nestelen, de raceomstandigheden bleven moeilijk in deze manche maar Bart Verhoef hield zijn hoofd koel en pakte zeer verdiend zijn eerste overwinning in de Formule 2, Vincent Tersteeg liet zijn ervaring spreken in deze manche en pakte netjes de 2e plaats voor Fransie Burhenne, Patrick Tersteeg wist de 4e plaats te pakken en liet weer een hoop punten bijschrijven voor de kwalificatie om de Supercup, Sjeng Smidt jr. moest in deze manche genoegen nemen met de 5e plaats. In de laatste manche om de Supercup kende Barry Bauer een hele goede start, Barry wist zich heel snel naar de leiding te rijden, Wim Peeters die voor deze manche de titel World Master of Shale van Barry had overgenomen kwam ook in deze manche snel naar voren samen met Toon Schut, Wim en

13336023_1702256086704803_6944482469456188684_n.jpg

Paul Vossen uit Kessel-Eik (Foto: Mieke's Fotografie)

Toon gebruikte diverse keren de bumpers op de manier waarop ze gebruikt mogen worden, Wim wist een gaatje met Toon te slaan en reed naar voren, de jonge Kay Lenssen zat er goed bij deze manche en had een leuk duel met Guus Hermkens, Barry had die een mooie voorsprong had opgebouwd wist deze manche te winnen voor Wim Peeters die alleen in deze manche niet winnend over de finish kwam moest genoegen nemen met de 2e plaats voor Kay Lenssen, Guus Hermkens pakte de 4e plaats voor Toon Schut.

Na deze manche konden de punten worden opgeteld, de winnaar van de 4e kwalificatiewedstrijd was voor Wim Peeters, Barry Bauer werd 2e en Sjeng Smidt junior 3e, Barry en Sjeng behaalde hetzelfde aantal punten maar omdat Barry zijn laatste manche won en Sjeng 5e werd in zijn laatste manche ging de 2e plaats naar Barry. In de tussenstand gaat Patrick Tersteeg nog steeds ruim aan de leiding voor Barry Bauer en Toon Schut die heel dicht bij elkaar staan. Wim Peeters is door zijn goede prestaties naar de 4e plaats gestegen voor Guus Hermkens en Michael Schutter. Sander Goos en Sjeng Smidt sr. staan samen met hetzelfde aantal punten op de plaatsen 7 en 8.

Zondag 05 juni is de voorlaatste kwalificatiewedstrijd op Blauwhuis, ook dit beloven weer spannende wedstrijden te worden.

13307475_1702258816704530_4364105619475411306_n.jpg

Winnaar van de 4e kwalificatie wedstrijd #124 Wim Peeters (Foto: Mieke's Fotografie)