Voorbeschouwing 4e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

Gepubliceerd op 26 mei 2016 om 23:15

De 2e helft van de kwalificatiewedstrijden om de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup wordt aanstaande zaterdag verreden in de Stockcararena van Emmen, het wordt voor alle coureurs een druk weekend want buiten de kwalificatiewedstrijd om de Supercup is er op zondag ook nog de World Masters of Shale. Betreffende de senioren is de kwalificatiewedstrijd buiten de punten voor de Supercup ook van belang voor kwalificatie om de World Final in Mildenhall, de eerste 4 coureurs in de eindstand van de kwalificatiewedstrijden plaatsen zich voor de World Final, de andere 2 plaatsen zijn voor de asfaltrijders, daar kwalificeren zich de beste 2 coureurs van de Tarmacseries in Venray. Ook voor de komende jaren is hetzelfde afgesproken. Als de World Final op asfalt is kwalificeren 4 coureurs zich via Raceway Venray en 2 rijders via de F2 Supercup. Is de World Final op shale dan kwalificeren 4 rijders zich via de F2 Supercup en 2 rijders zich via Raceway Venray. Hoewel niet iedereen het eens zal zijn met deze opzet is er wel duidelijkheid en dat is ook belangrijk zodat iedereen weet wat de kwalificatie eisen zijn om deel te nemen aan de World Final.

Senioren,

Na 3 wedstrijden is het Patrick Tersteeg die ruim aan de leiding staat in de tussenstand, Patrick heeft een voorsprong van 10 punten op Toon Schut, Barry Bauer deed in Kollum goede zaken, behalve dat hij deze kwalificatiewedstrijd won wist hij ook flink te scoren in de tussenstand. Patrick, Toon en Barry hebben een ruime voorsprong op de achtervolgers, zeker nu bekend is geworden dat de 4e plaats in de eindstand van de kwalificatiewedstrijden deelname aan de World Final kan betekenen zal de strijd hevig zijn, de 4e plaats wordt nu gedeeld door Michael Schutter en Guus Hermkens. Wim Peeters staat kort achter deze mannen maar Wim heeft 2 troefkaarten in handen, hij rijdt zowel de Tarmacseries in Venray als de kwalificatiewedstrijden om de Supercup. Voor de rijders achter de eerder genoemde 6 coureurs is het ook van belang om zich te kwalificeren voor de World of Shale, hier zullen de eerste acht coureurs van de eindstand van de kwalificatiewedstrijden starten, kanshebbers om zich bij de eerste acht rijders te rijden zijn Jelle Tesselaar, Sjeng Smidt sr., Marcel Sipma, Sander Goos, Nick de Boorder, Johan Goos, Sjouke Abma en de gebroeders Marten en Johannes van der Wal. Sjeng Smidt junior zou zich ook nog kunnen plaatsen maar zal dan wel de resterende kwalificatiewedstrijden moeten starten. Het beloven in ieder geval nog 3 interessante kwalificatiewedstrijden te worden want er is nog van alles mogelijk op ieder gebied.

DSC_7869bbb.jpg

F2 Stockcars in actie op Speedway Emmen (Foto Ruud Swinkels)

Junioren,

Richard Falkena, Tsjalle Greidanus en Klaas Jan Visser zijn de 3 coureurs die de dienst uitmaken bij de junioren, alle 3 hebben ze al een kwalificatiewedstrijd op hun naam geschreven, Richard staat 1e in de tussenstand maar Klaas Jan en Tsjalle zitten hem op de hielen. Niels Tesselaar werd na de wedstrijd in Kollum gediskwalificeerd, zijn motor deed niet aan de gestelde eisen en werd na de keuring afgekeurd, behalve dat Niels zijn punten van de dag kwijt raakte is hij ook geschorst en mag daarom niet aan de start verschijnen. Nigel de Kock staat op geruime afstand van de top drie op de vierde plaats, de fanatieke rijder uit Beverwijk zal er alles aan doen om de eerste drie te verslaan, Wiebe Feenstra verscheen niet aan de start in Kollum en dat kostte hem een hoop punten, samen met Nigel staat hij op een gedeelde 4e plaats, de dames met uitzondering van Baukje Greidanus waren niet aanwezig in Kollum, Baukje deed het achter de toppers heel goed en wist lekker te scoren, door haar goede resultaten in Kollum neemt zij de 6e plaats in. Willem Kloosterman ging ook goed in Kollum, helaas kende hij in 1 manche pech anders had hij hoger in de tussenstand gestaan. Yoren Winands is ook altijd van de partij, Yoren moet wat constanter worden, de resultaten zijn nog te wisselvallig maar hij heeft wel het potentieel om voorin mee te rijden. Jeffrey van Haarlem heeft 2 wedstrijden gemist maar ook hij heeft de snelheid om voorin te rijden. Ook is er in Emmen een Engelse deelnemer, Finn Sargent de zoon van de bekende Engels F1 en F2 rijder Mark Sargent zal aan de start verschijnen.

Kortom het beloven weer mooie wedstrijden te worden zaterdag in Emmen, let wel op de wedstrijden beginnen eerder, namelijk om 11.30 uur.