Persbericht aangaande World Final F2 2016 Mildenhall

Gepubliceerd op 23 mei 2016 om 21:54

Persbericht

Samenwerking BRISCA F2 World Final

Sinds 2011 is er een samenwerkingsverband tussen de BRISCA F2 en de F2 Supercup. 8 Nederlandse F2 Stockcarrijders kunnen zich tijdens de F2 Supercup wedstrijden kwalificeren om zich te plaatsen voor de prestigieuze titel  “BRISCA F2 World of Shale” in Engeland. Deze wedstrijd vindt dit jaar plaats op 6 november in Belle Vue.

De F2 Supercup levert nu ook de hoogst 4 gekwalificeerde F2 rijders aan de World Final, deze wedstrijd vindt dit jaar plaats op 10 september in Mildenhall.

F2 rijders kunnen zich als volgt kwalificeren voor de World Final, de eerste 2 deelnemers komen uit de Tarmac series, baankampioenschap Venray. Details, uitslag van de 2 hoogst gekwalificeerde rijders worden via Raceway Venray bekend gemaakt.

Vervolgens kunnen 4 coureurs zich kwalificeren via de bekende kwalificatie ronden van de F2 supercup. De F2 Supercup maakt de hoogste 4 gekwalificeerde rijders bekend na de laatste kwalificatiewedstrijd.

Zo zijn er uiteindelijk 6 F2 rijders die mogen deelnemen aan de WF.

Ook voor de komende jaren is hetzelfde afgesproken. Als de World Final op asfalt is kwalificeren 4 coureurs zich via Raceway Venray en 2 rijders via de F2 Supercup. Is de World Final op gravel dan kwalificeren 4 rijders zich via de F2 Supercup en 2 rijders via Raceway Venray.

Een mooi resultaat met goede afspraken voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

F2 SUPERCUP (info@f2stockcarsupercup.nl )                                         www.f2stockcarsupercup.nl