Home » Nieuws

Persbericht aangaande World Final F2 2016 Mildenhall

Persbericht

Samenwerking BRISCA F2 World Final

Sinds 2011 is er een samenwerkingsverband tussen de BRISCA F2 en de F2 Supercup. 8 Nederlandse F2 Stockcarrijders kunnen zich tijdens de F2 Supercup wedstrijden kwalificeren om zich te plaatsen voor de prestigieuze titel  “BRISCA F2 World of Shale” in Engeland. Deze wedstrijd vindt dit jaar plaats op 6 november in Belle Vue.

De F2 Supercup levert nu ook de hoogst 4 gekwalificeerde F2 rijders aan de World Final, deze wedstrijd vindt dit jaar plaats op 10 september in Mildenhall.

F2 rijders kunnen zich als volgt kwalificeren voor de World Final, de eerste 2 deelnemers komen uit de Tarmac series, baankampioenschap Venray. Details, uitslag van de 2 hoogst gekwalificeerde rijders worden via Raceway Venray bekend gemaakt.

Vervolgens kunnen 4 coureurs zich kwalificeren via de bekende kwalificatie ronden van de F2 supercup. De F2 Supercup maakt de hoogste 4 gekwalificeerde rijders bekend na de laatste kwalificatiewedstrijd.

Zo zijn er uiteindelijk 6 F2 rijders die mogen deelnemen aan de WF.

Ook voor de komende jaren is hetzelfde afgesproken. Als de World Final op asfalt is kwalificeren 4 coureurs zich via Raceway Venray en 2 rijders via de F2 Supercup. Is de World Final op gravel dan kwalificeren 4 rijders zich via de F2 Supercup en 2 rijders via Raceway Venray.

Een mooi resultaat met goede afspraken voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

F2 SUPERCUP (info@f2stockcarsupercup.nl )                                         www.f2stockcarsupercup.nl     

Lees meer »

Verslag 3e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup

Door Ruud Kwakernaak

Helaas geen verslag van de 2e kwalificatiewedstrijd in Blauwhuis, ziekte zorgde ervoor dat ik in plaats van langs de baan nu in mijn bed moest bivakkeren, maar deze wedstrijd was ik weer opgeknapt en kon ik weer van mijn geliefde sport genieten. Nadat de eerste 2 wedstrijden in Emmen en Blauwhuis waren verreden was het op 16 mei de beurt voor autocrossvereniging NAC Kollum om de 3e kwalificatiewedstrijd te mogen organiseren. Jammer genoeg was het deelnemersveld bij de junioren ditmaal niet zo groot, slechts 13 coureurs hadden zich aangemeld, bij de senioren waren er 28 coureurs aanwezig. Wellicht dat door het volle raceprogramma sommige coureurs keuzes moeten maken, autosport is nu eenmaal geen goedkope sport en dan moet je soms vanwege het budget een wedstrijd overslaan.

Junioren

1e manche,

voor Nigel de Kock was de manche al snel voorbij, met technische problemen moest hij zijn stockcar al in de 1e ronde langs de baan neerzetten, ook voor Yoren Winands was dit manche om snel te vergeten, hij viel in de 2e ronde uit, om de snelste rondetijd werd er een mooie strijd uitgevochten tussen Tsjalle Greidanus en Richard Falkena, in de laatste ronde perste Tsjalle er een superronde uit en wist hiermee de manche op zijn naam te schrijven, Richard Falkena wist ook in de laatste ronde zijn snelste tijd neer te zetten en pakte hiermee de 2e plaats voor Willem Kloosterman die een hele goede manche bekroonde met de 3e plaats.

2e manche,

Niels Tesselaar reed in de 1e manche de 4e tijd maar in de 2e manche was hij verreweg de snelste, Richard Falkena moest wederom genoegen nemen met de 2e plaats maar hij eindigde wel voor de winnaar van de 1e manche Tsjalle Greidanus, Dirk Jan Visser die in de 1e manche problemen kende met zijn remmen pakte na zijn 5e plaats in de 1e manche nu de 4e plaats. Willem Kloosterman zijn motor liep in deze manche en Willem zette uit voorzorg zijn stockcar langs de kant.

3e manche,

Nigel de Kock leek op weg naar de 1e plaats in deze manche, Nigel zette in de 8e ronde zijn snelste ronde op de klok maar Richard Falkena wist in de laatste ronde de snelste rondetijd van deze manche te noteren, na in de 1e en 2e manche de 2e tijd wist Richard de 3e manche dus op zijn naam te schrijven voor Nigel de Kock. Klaas Jan Visser kende deze manche geen problemen en pakte de 3e plaats voor Tsjalle Greidanus die Yoren Winands voor wist te blijven in deze manche.

Na afloop van de finale welke niet telt voor de Supercup werden er motorkeuringen gehouden door de keurmeesters, hierbij werd geconstateerd dat het vliegwiel van de motor van Niels Tesselaar te licht was, dit betekende diskwalificatie voor Niels, de andere motoren werden door de keurmeesters wel goedgekeurd. Richard Falkena wist de 3e kwalificatiewedstrijd op zijn naam te schrijven voor Tsjalle Greidanus en Klaas Jan Visser, deze rijders staan in de tussenstand ook bovenaan.

20160516-1.jpg

 

Senioren

1e manche,

Marcel Sipma wist in deze manche al heel snel de leiding te pakken, Guus Hermkens kende een hele goede start en pakte de 2e plaats in het begin, toch was het Toon Schut die heel rap door het veld heen ging en in de 3e ronde Guus Hermkens van de 2e plaats wist te verdringen, Patrick Tersteeg wist zich ook goed naar voren te rijden in tegenstelling tot Michael Schutter die ditmaal wat meer moeite had om zich naar voren op te werken. Ilona Schippers in de stockcar van het KP Stockcar F2 racingteam moest in haar debuut de stockcar na 2 rondes met mechanische problemen langs de baan neerzetten. Toon Schut reed in een strak tempo naar Marcel Sipma toe en wist de leiding in de 10e ronde over te nemen. Patrick Tersteeg was in de 6e ronde Guus Hermkens gepasseerd maar kon niet echt snel naar Toon Schut en Marcel Sipma toe rijden. Toon Schut pakte de overwinning in deze manche voor het oog maar problemen met zijn transponder zorgde ervoor dat Toon op de 5e plaats geklasseerd werd, Marcel Sipma werd hierdoor als 1e geklasseerd voor Patrick Tersteeg en Guus Hermkens. Johan Goos reed een hele constante manche en pakte door het terugzetten van Toon Schut de 4e plaats, Michael Schutter werd als 6e geklasseerd.

2e manche,

Dirk Visser mocht 2 rondes van de leiding genieten, daarna was het 1 ronde de beurt aan Guus Hermkens totdat Barry Bauer aan het front verscheen, Barry kende de 2e wedstrijd in Blauwhuis heel veel pech, ondanks de pech wist Barry wel te vertellen dat zijn nieuwe stockcar nu wel heel goed aanvoelde en dat liet hij zien in deze manche, nadat hij de leiding van Guus Hermkens had overgenomen bouwde Barry zijn voorsprong steeds verder uit. Toon Schut ging ook deze manche lekker en kende nu geen problemen met zijn transponder, Toon wist Guus Hermkens in de 6e ronde van de 2e plaats te verdringen en eindigde deze manche als 2e achter Barry Bauer. Om de 3e plaats ontstond er een schitterende strijd tussen Guus Hermkens, Sjouke Abma en Marcel Sipma. Guus wist deze in zijn voordeel te beslissen voor Sjouke die Kollum tot een van zijn favoriete banen beschouwd. Marcel Sipma pakte nu de 5e plaats voor Marten v/d Wal. Patrick Tersteeg de leider in de tussenstand viel met een kapotte steekas uit in de 12e ronde.

 

3e manche,

1 jaar geleden, 2e pinksterdag, zijn 2e manche, Kollum, alleen toen bij de junioren, we hebben het over Sander Goos, in die wedstrijd ging Sander op zijn dak, en wat gebeurt er een jaar later, het overkomt hem weer, wederom in zijn 2e manche en in Kollum, daar ging een nieuwe spoiler vers in de rode dak kleuren, dat noemt men nu een gevalletje van pech, het team van de familie Goos kennende verwacht ik wel dat hij de komende wedstrijd in Emmen weer met een nieuwe spoiler aan de start staat want dit team heeft hun spulletjes altijd netjes voor elkaar, na de totale herstart is het Johannes van der Wal die de leiding neemt en een comfortabele voorsprong opbouwt, daarachter is het Sjeng Smidt senior die de 2e plaats inneemt, Sjeng heeft het echter niet naar zijn zin in Kollum en verliest al snel de 2e plaats aan Michael Schutter die nu makkelijker naar voren rijdt dan in zijn 1e manche, Barry Bauer moet eerst nog een duel met Guus Hermkens uitvechten voordat hij op de 3e plaats uitkomt, aan het einde van de manche weet Toon Schut Guus Hermkens van de 4e plaats te verdringen en dat is belangrijk voor het eindresultaat van de kwalificatiewedstrijd. Johannes van der Wal lijkt op weg naar een verdiende manche overwinning maar in de laatste bocht gaat het fout een achterblijver gooit roet in het eten voor Johannes en Johannes strandt met schade in de laatste bocht. Michael Schutter weet hier optimaal van te profiteren en schrijft deze manche op zijn naam voor Barry Bauer en Toon Schut. Guus Hermkens pakt de 4e plaats voor Sjoerd Kranenburg en Sjouke Abma die wederom lekker scoort in deze manche.

20160516-2.jpg

4e manche,

Marcel Sipma weet in deze manche wederom snel de leiding te pakken, Nick de Boorder ook al zo jonge rijder die dit jaar de overstap heeft gemaakt van de junioren naar de senioren, Nick is een man van weinig woorden maar in zijn stockcar staat hij zijn mannetje. Nick weet al vrij snel achter Marcel Sipma naar de 2e plaats te rijden waar hij een mooie strijd aangaat met Peter Schut, Peter moest in zijn 2 voorgaande manches aan stockcar vroegtijdig met mechanische problemen langs de baan neerzetten. Barry Bauer, Patrick Tersteeg en Michael Schutter komen van achteren snel naar voren, helaas eindigt voor Michael deze manche met een DNF, wederom pech voor deze snelle coureur, Barry en Patrick sluiten aan bij Nick de Boorder en Peter Schut en zij weten deze beide rijders vrij snel te passeren. Marcel Sipma is echter niet meer te achterhalen en pakt de manche overwinning voor Barry Bauer en Patrick Tersteeg. Nick de Boorder weet het duel met Peter Schut in zijn voordeel te beslissen en pakt de 4e plaats. De 6e plaats is voor Johannes van der Wal.

Na afloop worden de motoren van de eerste drie rijders van deze kwalificatiewedstrijd gecontroleerd en zijn alle drie door de keurmeesters goedgekeurd, Barry Bauer pakte de dag overwinning voor Marcel Sipma en Toon Schut.

Na de keuring bereikte mij het droevige bericht dat de naamgever van onze Supercup Ronald Morien was overleden, persoonlijk kende ik Ronald niet maar wat ik begreep en gezien heb was het een man met een goed en groot hart voor de autosport, zijn dood is een groot verlies voor de autosportwereld maar nog groter voor zijn familie en naasten, ik wens hun hierbij alle sterkte toe de komende tijd!

Lees meer »

Ronald Morien overleden

Het begin van 2016 zijn wij als F2 Stockcar Supercup een nieuwe weg ingeslagen met een nieuwe hoofdsponsor. De naam F2 Stockcar Supercup werd verbonden aan Ronald Morien.

Met grote verslagenhied kregen we gisteren te dat Ronald zijn eigen weg heeft ingeslagen.

We wensen Gerda, Mika en Jarno heel veel sterkte.

RonaldMorienoverleden-1.jpg

Lees meer »

Voorbeschouwing Ronald Morien Stockcar F2 Supercup Kollum 16 mei 2016

Junioren

De 3e wedstrijd van de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup wordt verreden op het mooie circuit van Kollum, in de tussenstand na 2 wedstrijden gaat Richard Falkena aan de leiding, Richard eindigde de voorgaande 2 wedstrijden in Emmen en Blauwhuis op een 2e plaats maar zal er op gebrand zijn om nu eindelijk de 1e plaats te pakken, Klaas Jan Visser won de 1e wedstrijd in Emmen en staat op slechts 3 punten achterstand op Richard Falkena op de 2e plaats, Klaas Jan zal zeker de leiding in de tussenstand weer van Richard willen overnemen. Tsjalle Greidanus was de laatste wedstrijden in Blauwhuis zeer goed op dreef, op Koningsdag pakte hij de titel King of Dirt en op Hemelvaartsdag won hij de 2e wedstrijd van de Supercup, Tsjalle staat op de 3e plaats in het tussenklassement op 10 punten achterstand van de leider. Wiebe Feenstra, Niels Tesselaar, Jeffrey van der Wal, Patricia Neet en Nigel de Kock volgen achter de top 3 momenteel de subtop. Jeffrey van der Wal was de 1e wedstrijd van het seizoen in Kollum wel heel snel, die wedstrijd was hij dagwinnaar en Jeffrey is vast van plan om goed te scoren in Kollum. Patricia Neet staat van de meiden die meedoen aan de Supercup het hoogst genoteerd namelijk op de 7e plaats en de verschillen onderling zijn klein zodat de mogelijkheid voor Patricia aanwezig is om te stijgen in het tussenklassement.

Senioren

Patrick Tersteeg is momenteel de te kloppen man in de Supercup, Patrick reed niet alleen sterk maar wist ook optimaal te profiteren van de steken die zijn collega rijders lieten vallen. Jammer genoeg missen we deze wedstrijd Wim Peeters en Toon Schut de nummers 2 en 3 in de tussenstand, Wim en Toon rijden ook op asfalt hun wedstrijden en hebben verplichtingen in Venray waar zij zullen strijden om punten voor de kwalificatie van de World Cup later in het jaar. Barry Bauer de titelverdediger van de Supercup kent een seizoen met up en downs, de laatste wedstrijd wist hij door pech de eerste 2 manches niet te finishen en dat leverde kostbaar puntverlies op. Jelle Tesselaar en Sander Goos wisten de eerste twee wedstrijden goed te scoren in de Supercup, nu de nieuwe gradings bekend zijn en beide rijders van wit daker naar rood daker zijn gepromoveerd ben ik benieuwd of zij hun goede resultaten kunnen voortzetten. Michael Schutter kende een prima seizoenopening maar ook Michael heeft de laatste wedstrijd wat pechmomenten gekend. Michael staat na de 1e wedstrijd in het clubkampioenschap van Kollum momenteel eerste, het baantje ligt hem er goed. Outsiders voor deze wedstrijd zijn Guus Hermkens en Mike Sijbers, deze Limburgse rijders gaan met de week beter en zijn zeker in staat voor een verrassing te zorgen.

De wedstrijden in Kollum beginnen om 11.00 uur en zal zeker weer het broodnodige spektakel opleveren.

20160516Kollum-1-1.jpg

Lees meer »

Verslag 1e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup Emmen 09 april 2016

Junioren

Klaas Jan Visser wint de 1e kwalificatiewedstrijd!

20 coureurs verschenen aan de start voor de 1e kwalificatiewedstrijd om de supercup, in de eerste manche was het Richard Falkena die deze dag gevolgd werd door Radio 1 de snelste tijd van deze manche, Richard reed een snelste rondetijd van 15.913 seconde en was hiermee de enige coureur die onder de 16 seconde dook, Klaas Jan Visser kwam dichtbij de tijd van Richard maar moest met een snelste ronde van 16.027 seconde genoegen nemen met de 2e tijd in deze manche. Tsjalle Greidanus was in de beginfase de snelste coureur, in de 5e ronde zette hij een tijd neer van 16.112 seconde, deze tijd kon hij echter niet meer verbeteren en daarmee eindigde hij op een 3e plaats in deze manche. In de 2e manche waren het dezelfde 3 coureurs die de snelste tijden noteerden in deze manche, alleen het verschil tussen Richard Falkena en Klaas Jan Visser was het klein mogelijkste verschil wat er te meten was, namelijk 1/1000 van een seconde, Richard zijn snelste rondetijd was 16.138 seconde en die van Klaas Jan 16.139 seconde. Tsjalle Greidanus noteerde een tijd van 16.300 seconde. In manche 3 moest Richard Falkena genoegen nemen met de 4e plaats, Klaas Jan Visser die echt een topdag kende wist deze manche de overwinning te pakken met een mooie tijd van 16.685 seconde, Nigel de Kock die in de eerste manche uitviel pakte een verrassende 2e plaats in deze manche, Nigel noteerde een tijd van 16.801 seconde, Wiebe Feenstra verbeterde elke manche zijn positie, in manche 1 werd hij 7e, in manche 2 5e en in de 3e manche pakte hij de 3e plaats met een tijd van 16.933 seconde.  Nadat de punten waren opgeteld kon Klaas Jan Visser worden gehuldigd als winnaar van de 1e kwalificatiewedstrijd met 33 punten, Richard Falkena eindigde met 32 punten op de 2e plaats voor Wiebe Feenstra met 23 punten, deze drie coureurs kregen allemaal een mooie standaard die door medesponsor Berco BV ter beschikking worden gesteld.

12938162_508479832677404_3482685979424110580_n.jpg

#686 Klaas Jan Visser wint 1e kwalificatiewedstrijd bij de junioren. (Foto Johnmdriefoto)

Senioren

Patrick Tersteeg wint 1e kwalificatiewedstrijd.

De eerste manche lag de baan er heel slecht bij, gelukkig veranderde dat wel in de loop van de dag. Wim Peeters en Michael Schutter 2 favorieten voor deze kwalificatiewedstrijd begonnen de dag heel slecht, beide coureurs moesten opgeven met pech. Barry Bauer de winnaar van de Supercup 2015 liet deze manche zien dat hij er op gebrand was op goed te scoren in deze eerste wedstrijd in een strak tempo wist hij deze manche op zijn naam te schrijven. Toon Schut die voor een verkeerde instelling van zijn veren had gekozen liet zien dat ervaring meetelt in deze klasse, op routine en in een goed tempo pakte hij de 2e plaats voor Rick Lenssen, Peter Schut bekeek het in begin rustig aan maar in de loop van de manche had hij een mooi tempo te pakken en daarmee bereikte hij een nette 4e plaats voor Guus Hermkens die eindelijk eens van alle tegenslagen verlost was.

In de 2e manche was het Jelle Tesselaar die op weg leek naar zijn 1e manche overwinning van de dag, helaas een herstart gooide voor Jelle roet in het eten, snelle en ervaren coureurs zoals Sjeng Smidt senior , Barry Bauer, Patrick Tersteeg, Toon Schut en Mike Sijbers zaten kort achter hem, in de bocht na start en finish ging Jelle in de rondte en moest hij de strijd staken, Sjeng Smidt profiteerde hier volop van en wist deze manche te winnen voor Patrick Tersteeg en Barry Bauer. Toon Schut pakte de 4e plaats voor Mike Sijbers.

In de 3e manche was het Sander Goos die aan de leiding ging, Sander was in zijn 1e manche uitgevallen met een kapotte steekas, Michael Schutter die ook pech kende in zijn 2e manche ( lekke band) was er echter snel bij om Sander van de eerste plaats te verdringen, ook Wim Peeters ging ouderwets supersnel rond en wist zich snel naar voren te rijden. Sander Goos wist de 2e plaats niet vast te houden en werd in deze manche nog gepasseerd door Wim Peeters en Patrick Tersteeg. Michael Schutter pakte echter de overwinning voor Wim en Patrick. Sander wist de 4e plaats vast te houden voor Toon Schut die weer genoeg punten scoorde deze manche.

In de 4e en laatste manche voor de kwalificatie van de Supercup lukte het Jelle Tesselaar wel de overwinning te pakken, Wim Peeters probeerde het nog wel maar de manche duurde een paar rondes tekort voor Wim om de overwinning te pakken, Patrick Tersteeg ging ook weer snel rond en pakte de 3e plaats voor Sander Goos die zijn tweede 4e plaats pakte voor Colin Schutter die ook weer eens actief was in de formule 2. Patrick Tersteeg pakte door zijn constante optreden in deze kwalificatiewedstrijd een verdiende 1e plaats met 30 punten voor Toon Schut en Barry Bauer beide met 27 punten, Toon Schut werd de 2e prijs toegekend omdat zijn resultaat in zijn laatste manche beter was dan Barry zijn beste resultaat in zijn manche.

12472570_490047731192766_1733388844110301521_n.jpg

Gedrang voor een positie tijdens een van de heats. (Foto Johnmdriefoto)

Na afloop werden bij de junioren en senioren de carburateur en inlaatspruitstuk gecontroleerd, bij de gecontroleerde stockcars zijn geen onregelmatigheden aangetroffen en daardoor allemaal goedgekeurd.

Lees meer »

Nieuwe sponsor: Argos smeermiddelen en brandstoffen

De Ronald Morien F2 Stockcar Supercup organisatie is zeer verheugd te kunnen melden met een nieuwe sponsor in de naam van ARGOS uit Heiloo.
 
Argos heeft een hoogwaardige smeermiddel voor elke auto of bestelwagen. Of het nu gaat om motor-, transmissie-, stuurbekrachtings-, of remolie en uiteraard ook koelvloeistoffen: bij Argos bent u altijd aan het juiste adres! Bezoek ook onze website voor het juiste olie-advies met de kentekenmodule!
 
Argos smeermiddelen en brandstoffen worden in Nederland verdeeld door 2 officiële distributeurs. GP Groot brandstoffen- en oliehandel B.V. opereert hoofdzakelijk ten noorden van de A12
 
Argoslogo-3.jpg
 
GP Groot brandstoffen- en oliehandel B.V.
Vennewatersweg 2B
1852 PT Heiloo

T 088-472 03 00
F 072-531 13 99
E sales@gpgroot.nl
www.gpgroot.nl

GP Groot brandstoffen- en oliehandel B.V. opereert hoofdzakelijk ten noorden van de A12.

Voor de Supercup is ARGOS van enorm toegevoegde waarde en de dank is dan ook zeer groot.

 

 

Lees meer »