Home » Nieuws

Verslag laatste kwalificatiewedstrijd

Door Ruud Kwakernaak

Gisteren 6 augustus is de laatste kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup verreden. Voor de senioren stonden de kwalificaties van de finale om de Supercup, kwalificatie voor deelname aan de World Final en kwalificatie voor deelname aan de World of Shale op spel.
Bij de junioren van het de laatste wedstrijd dus de finale om de Supercup.


Vandaag wil ik het alleen even houden bij de resultaten van de senioren en kom ik later in de week terug met een versla...g over de senioren en junioren, wat betreft de junioren de ik dat omdat er gisteren een hoop onduidelijkheid was over de keuringen en voordat ik wat schrijf eerst contact hierover hebben gehad met Yme de organisator en Maarten de keurmeester zodat ik niemand onnodig beschadig met mijn berichtgeving, ik hoop dat U hiervoor begrip toont.
Bij de senioren won Barry Bauer de laatste kwalificatiewedstrijd, Cor Schutter pakte de 2e plaats voor Patrick Tersteeg.

20160806KollumF2.jpg

(Foto: PeWI)


Voor de World Final in Mildenhall hebben zich Patrick Tersteeg, Barry Bauer, Toon Schut en Wim Peeters geplaatst, Wim Peeters kan zich ook nog als beste asfaltrijder plaatsen, als Wim Peeters zich ook plaatst als asfaltrijder gaat de plaats van Wim bij de shale rijders naar Michael Schutter.


Voor de World of Shale in Belle Vue hebben zich geplaatst Patrick Tersteeg, Barry Bauer, Toon Schut, Wim Peeters, Michael Schutter, Guus Hermkens, Sander Goos en Nick de Boorder.
De rijders die zich rechtstreeks voor de finale om de Supercup in Emmen zijn, Patrick Tersteeg, Barry Bauer, Toon Schut, Wim Peeters, Michael Schutter, Guus Hermkens, Sander Goos, Nick de Boorder, Sjeng Smidt sr., Johan Goos, Jordi de Boer, Sjoerd Kranenburg, Jelle Tesselaar, Fransie Burhenne, Sjouke Abma, Mike Sijbers, Johannes van der Wal, Frits van Dis, Marcel Sipma, Peter Schut, Jeffrey de Wit, Jan Hoogervorst, Bart Verhoef, Raymond Surink, Ron van Wamelen en Bruce Potveer.

Lees meer »

Voorbeschouwing Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

SENIOREN,

De komende wedstrijd aanstaande zaterdag in Kollum is waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor een aantal coureurs bij de senioren, behalve kwalificatie voor de finale van de Supercup op 17 september in Emmen is er ook voor een aantal rijders de kwalificatie voor de World of Shale in Belle Vue op 6 november en de kwalificatie voor de World Final op 10 september in Mildenhall. WELKE RIJDERS KOMEN IN AANMERKING VOOR DEELNAME AAN DE WORLD FINAL

In Mildenhall? Er mogen 6 Nederlandse coureurs starten tijdens de World Final, dat zijn de nummers 1 t/m 4 na de kwalificatiewedstrijden van de Supercup en de nummers 1 en 2 uit de Tarmac series, het baankampioenschap van Venray. Rick Lenssen en Wim Peeters hebben zich via de Tarmac series gekwalificeerd, bij de Supercup rijders is Patrick Tersteeg al zeker van deelname aan de World Final. Barry Bauer en Toon Schut hebben allebei nog een aantal punten nodig maar zullen zich waarschijnlijk wel plaatsen, wie wordt dan de 4e rijder vanuit de Supercup, Wim Peeters staat momenteel 4e maar heeft zich al geplaatst via de Tarmac series dus gaat de strijd tussen Guus Hermkens en Michael Schutter, het verschil is 8 punten in het voordeel van Guus maar er zijn in de manches nog 30 punten te verdienen dus de spanning zal hoog zijn tijdens de laatste wedstrijd.

WELKE RIJDERS KOMEN IN AANMERKING VOOR DEELNAME AAN DE WORLD OF SHALE IN Belle Vue.

Hier zijn al 6 rijders gekwalificeerd voor, namelijk Patrick Tersteeg, Barry Bauer, Toon Schut, Wim Peeters, Guus Hermkens en Michael Schutter. Voor de overige 2 plaatsen komen nog een groot aantal rijders in aanmerking maar de beste papieren hebben Sander Goos en Sjeng Smidt senior, beide rijders staan op 80 punten en hebben 12 punten voorsprong op Johan Goos. Johan Goos Nick de Boorder, Sjoerd Kranenburg, Mike Sijbers en Jelle Tesselaar hebben in principe allemaal nog kans om zich te kwalificeren voor de World of Shale maar zijn wel afhankelijk van de resultaten van Sjeng Smidt senior en Sander Goos. Ook hier zal de spanning hoog zijn.

HOE IS DE TUSSENSTAND IN DE SUPERCUP?

Patrick Tersteeg heeft een voorsprong van 12 punten op Barry Bauer en 14 punten op Toon Schut, deze 3 rijders zullen strijden voor een plaats op de 1e rij tijdens de finale, na afloop van de laatste kwalificatiewedstrijd zullen we weten wie er op de 1e rij staat. Wim Peeters, Guus Hermkens en Michael Schutter zullen strijden om een plaats op de 2e startrij, Wim staat er momenteel en heeft een voorsprong van 6 punten op Guus die op zijn beurt een voorsprong van 8 punten heeft op Michael. De strijd tussen deze rijders is belangrijk omdat diegene die niet op de 2e startrij mag starten zal starten vanaf de 4e startrij omdat de 3e startrij gereserveerd is voor de Engelse deelnemers als deze aanwezig zullen zijn bij de finale ( Na alle waarschijnlijkheid is er dit jaar Engelse deelname tijdens de finale).

Voor een plek op de 5e startrij komen Sander Goos en Sjeng Smidt senior het meest in aanmerking al komen ook nog Johan Goos, Nick de Boorder, Sjoerd Kranenburg, Mike Sijbers en Jelle Tesselaar hiervoor in aanmerking. De 6e startrij is ook voor de Engelse deelnemers aan de finale gereserveerd.

Voor de rijen 7 t/m 16 verwijs ik door naar Tussenstand

SAMENGEVAT!! Er valt een hoop te winnen aanstaande zaterdag in Kollum maar waar winnaars zijn zullen er ook verliezers zijn.

Lees meer »

Nieuws: laatste kwalificatiewedstrijd

Door Ruud Kwakernaak

Aanstaande zaterdag 06 augustus is de laatste kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup voor de senioren en de finalewedstrijd voor de junioren. Senioren let op, om rechtstreeks in de finale te komen welke verreden wordt op zaterdag 17 september moet men na de wedstrijd in Kollum bij de beste 26 Nederlandse rijders in de tussenstand staan en minimaal 3 kwalificatiewedstrijden hebben gereden, er staan momenteel 3 rijders bij de beste 26 Nederlandse rijders... die maar 2 kwalificatiewedstrijden hebben gereden, namelijk Sjeng Smidt jr., Marcel Sipma en Vincent Tersteeg, als deze rijders zich willen kwalificeren voor de finale dan moeten zij de laatste wedstrijd in Kollum rijden, als zij deze wedstrijd voorbij laten gaan is er voor hun nog wel de mogelijkheid om zich te kwalificeren via de semi finale welke op de finaledag wordt verreden, iedere rijder die zich niet rechtstreeks heeft gekwalificeerd heeft voor de finale maar minimaal 1 kwalificatiewedstrijd heeft verreden heeft ook de mogelijkheid om de semifinale te rijden.


Bij de junioren zijn er 10 eindprijzen, deze prijzen moeten door de winnaars persoonlijk worden opgehaald.
Coureurs die zich voor 2 juli hadden aangemeld maar niet in staat zijn om 06 augustus aanwezig te zijn worden verzocht zich af te melden bij de NAC Kollum. Rijders die wel rijden maar nog niet zijn aangemeld worden verzocht om zich aan te melden.
De komende week zullen er regelmatig voorbeschouwingen op deze pagina geplaatst worden dus hou de pagina in de gaten!

20160806Kollum-1.jpg

Lees meer »

Wedstrijd 2 juli Kollum afgelast

Door NAC Autocross

Tot onze grote spijt hebben wij moeten beslissen de wedstrijd van zaterdag 2 juli NIET door te laten gaan. Door de hevige regenval va...n de afgelopen dagen zijn het rennerskwartier en het parkeerterrein onbegaanbaar. Ook de baan heeft inmiddels veel te lijden door het vele water wat er in Kollum gevallen is. Daarbij komt nog dat er voor de wedstrijddag zelf veel regen en zelfs onweer verwacht wordt.

Het volledige wedstrijdprogramma van 2 juli zal doorgeschoven worden naar de wedstrijd van zaterdag 6 augustus. Alle inschrijven verhuizen mee naar 6 augustus, kun je dan niet rijden vergeet je dan niet AF TE MELDEN! Informatie over de Qualifier F2 Supercup volgt nog.

Het wedstrijdprogramma van 6 augustus wordt hiermee automatisch verschoven naar de reservedatum op zaterdag 10 september.

Dus 6 aug NK vrijestandaard en 10 sept NK Rodeo !

Wij hopen hiermee iedereen voldoende geïnformeerd te hebben.

Lees meer »

Voorbeschouwing 6e kwalificatie wedstrijd

Door Ruud Kwakernaak

Aanstaande zondag wordt in Kollum op het ”van der Schaaf circuit” de laatste kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup voor de senioren gereden, de junioren rijden hun laatste kwalificatiewedstrijd en aan het eind van de dag worden de punten van de 6 kwalificatiewedstrijden bij elkaar opgeteld en diegene met de meeste punten bij de junioren is dan winnaar van de Supercup.

Junioren,

Richard Falkena, Klaas Jan Visser en Tsjalle Greidanus heersen dit jaar bij de junioren, van de 5 voorgaande kwalificatiewedstrijden eindigden deze 3 jeugdige talenten constant bij de eerste drie, Klaas Jan Visser won de 1e wedstrijd in Emmen en Tsjalle Greidanus de 2e wedstrijd in Blauwhuis maar de laatste 3 wedstrijden in Kollum, Emmen en Blauwhuis werden gewonnen door Richard Falkena. Door zijn constante presteren de laatste wedstrijden heeft Richard Falkena dan ook een mooie voorsprong in het klassement, 15 punten staat hij voor op Klaas Jan Visser die op zijn beurt weer een voorsprong van 6 punten heeft op Tsjalle Greidanus. Deze drie rijders hebben een dusdanige voorsprong op de andere coureurs dat zij met zijn drieën gaan uitmaken wie de Supercup mee naar huis mogen nemen. Om de plaatsen 4, 5 en 6 zal ook nog een mooie strijd plaatsvinden, Wiebe Feenstra, Nigel de Kock en Yoren Winands nemen momenteel deze plaatsen in, Wiebe Feenstra heeft 76 punten, Nigel de Kock 75 punten en Yoren Winands 74 punten, deze jonge rijders zullen er dan ook alles aan doen om hun positie vast te houden of te verbeteren. Voor de eerste 10 coureurs in het eindklassement van de Supercup zijn er prijzen te verdienen, Willem Kloosterman, Jeffrey van der Wal, Baukje Greidanus en Patricia Neet zijn de coureurs die daarvoor nog volop aan het strijden zijn. Baukje Greidanus en Patricia Neet zijn de snelste dames in deze klasse en zullen zeker laten zien dat ze niets voor de jongens onder doen. Het belooft in ieder geval een spannende laatste kwalificatiewedstrijd te worden.

 

20160702.jpg

Senioren,

Patrick Tersteeg staat al vanaf de eerste wedstrijd in Emmen dit jaar aan de leiding in het tussenklassement van de kwalificatiewedstrijden om de Supercup, door zijn constante prestaties heeft Patrick zich op papier al geplaatst voor de World Final en de World of Shale, de komende wedstrijd zal Patrick er dan ook alles aan doen om zijn 1e plaats in het eindklassement van de kwalificatiewedstrijd te handhaven zodat hij vanaf de beste startplaats mag starten tijdens de finale om de Supercup in Emmen op zaterdag 17 september. Barry Bauer de winnaar van de Supercup in 2015 staat op de 2e plaats in het klassement, Barry is op papier al gekwalificeerd voor de World of Shale maar heeft nog een aantal punten nodig om zich te kwalificeren voor de World Final, Barry zal er echter ook alles aan doen om na deze wedstrijd als eerste in eindklassement van de kwalificatiewedstrijden te staan zodat hij de beste startplaats heeft in de finale, Barry zijn achterstand op Patrick is momenteel 12 punten. Toon Schut meervoudig winnaar van de Supercup staat op 2 punten achterstand van Barry op een 3e plaats in het tussenklassement, Toon die elke finale wilt winnen zal er op gebrand zijn om op de 1e startrij te staan in de finale van de Supercup, ook voor Toon is de kwalificatie voor de World of Shale een feit maar ook hij zal voor de World Final nog wat punten moeten sprokkelen. Wim Peeters was de laatste wedstrijden de snelste coureur in het sterke deelnemersveld, Wim is ook al zeker van de World of Shale maar heeft 2 ijzers in het vuur voor de World Final, Wim staat er op het asfalt ook goed voor en ook op shale staat hij er goed voor maar daar is hij nog zeker voor de World Final, in het tussenklassement staat Wim op de 4e plaats, 11 punten achter op Toon Schut, op de 5e plaats staat de dit jaar goed presterende Guus Hermkens, door zijn goede prestaties zal Guus nu moeten starten bij de rooddakers, Guus is zeker van de World of Shale maar nu hij zo goed staat wil hij meer, een rij naar voren voor de finale om de Supercup maar ook plaatsing voor de World Final, Guus zal echter dan wel moeten afrekenen met Michael Schutter, Michael behoort zeker bij de snelste rijders maar kent ook veel pechmomenten, Michael staat 8 punten achter op Guus en Michael kennende zal hij er alles aan doen om Guus te passeren in het tussenklassement. Op de plaatsen 7 en 8 staan met hetzelfde aantal punten Sjeng Smidt sr. en Sander Goos, hun achterstand op de eerste 6 rijders is behoorlijk groot maar voor kwalificatie om de World of Shale staan zij er goed voor, ook zullen zij blijven strijden voor een goede startplaats voor de finale om de Supercup. Als Sjeng of Sander steken laten vallen tijdens deze laatste kwalificatiewedstrijd dan zullen Johan Goos, Nick de Boorder, Sjoerd Kranenburg en Jelle Tesselaar klaar staan om toe te slaan, Mike Sijbers heeft in principe ook nog kans maar laat deze wedstrijd aan zich voorbij gaan.

De wedstrijden in Kollum beginnen om 11.00 uur, het beloofd een mooie wedstrijd te worden.

Ruud Kwakernaak

Lees meer »

Verslag 5e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup

De 5e kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup in Blauwhuis leverde de organisatie van deze supercup een hoop kopzorgen op, doordat gelijktijdig op deze wedstrijddag het Europees Kampioenschap van Landstockcar werd verreden moesten zowel de senioren als de junioren 2 manches en 1 finale rijden in plaats van 3 manches en 1 finale, voor de junioren leverde dit geen problemen op want omdat in deze klasse alle rijders de finale mogen rijden werd de finale ook als een kwalificatiemanche van de Supercup gemaakt, voor de senioren ligt dat echter anders, bij de senioren moeten de rijders zich kwalificeren voor de finale, te weinig of geen punten betekent geen deelname aan de finale. Vooraf was daarom besloten om een andere puntentelling, normaal krijgen de eerste 10 rijders per manche punten nu waren dat 15 rijders. Achteraf gezien hadden de senioren makkelijk 3 manches kunnen rijden een aantal rijders waren niet aanwezig ondanks dat zij toch stonden ingeschreven. Ook de startopstellingen klopte dit keer niet, de wedstrijdleiding weet blijkbaar niet hoe de gradings op dit moment zijn, nu waren er coureurs die de grading geel hebben en moesten starten onder blauw, maar coureurs die de grading blauw hebben en onder geel starten. De mannen die de Nederlandse gradinglijst bijhouden Michael Schutter en Mike Sijbers leveren altijd een mooi stukje vakwerk af en hebben er zelfs een website van gemaakt met daarbij ook de puntenstand, makkelijker kan het eigenlijk niet, voor diegene die het niet weten de site is te vinden onder http://www.gradings.nl/ , ook voor de rijders zelf ligt hier een stuk eigen verantwoording, laat duidelijk zien wat je grading is door je dak spoiler met de juiste kleur te voorzien. Maar nu het raceverslag, want er werd weer heerlijk gestreden om de punten.

Junioren,

Manche 1, 21 coureurs aan de start met een debutant daarbij Gerke Witteveen, Gerke reed zijn eerste wedstrijd bij de junioren en deed dat niet onverdienstelijk. De top drie in de tussenstand Richard Falkena, Klaas Jan Visser en Tsjalle Greidanus waren ook in deze manche de 3 snelste rijders, Richard reed in het begin van de manche zijn snelste ronde en kreeg daarna motorproblemen maar wist de manche wel te finishen en pakte daarmee de overwinning, Klaas Jan Visser heeft ook met wat motorische problemen te kampen maar dat belette hem niet om de 2e plaats te pakken voor Tsjalle Greidanus. Max Spaansen ging in deze manche ook goed rond en wist de 4e plaats te pakken voor Yoren Winands.

DSC_7189-XL.jpg

F2 Junioren in actie op Blauwhuis (Foto: Mark Derrix, PeWi)

Manche 2, Baukje Greidanus leek op weg naar een stunt, in haar 4e ronde zette zij een hele snelle ronde neer maar aan het einde van de manche was het eerst Klaas Jan Visser die haar rondetijd wist te verbeteren en daarna Richard Falkena. Richard pakte daarmee zijn 2e mancheoverwinning van de dag voor Klaas Jan die een beetje moedeloos wordt van al die 2e plaatsen. Baukje wist haar broer Tsjalle met een heel klein verschil voor te blijven en pakte een mooie 3e plaats, Yoren Winands die deze wedstrijd eindelijk constant was pakte wederom de 5e plaats.

Manche 3, blijkbaar zat het Tsjalle Greidanus niet lekker dat hij in de 2e manche genoegen moest nemen met de 4e plaats, aan het einde van deze manche zette Tsjalle een supersnelle tijd neer en wat Richard Falkena en Klaas Jan Visser ook probeerde ze moesten genoegen met de 2e en 3e plaats. Nigel de Kock die in een geleende auto aan de start stond pakte in deze manche de 4e plaats voor Willem Kloosterman die elke manche beter presteerde. Nadat de punten waren opgeteld bleek dat de top drie wederom bestond uit Richard Falkena met 34 punten, Klaas Jan Visser met 31 punten en Tsjalle Greidanus met 30 punten, deze rijders staan ook op de plaatsen 1,2 en 3 in de tussenstand.

DSC_8081-XL.jpg

De winnaars in de F2 Junioren (Foto: Mark Derrix, PeWi)

Senioren

Manche 1, Robert Spaansen en Raymond Surink mochten in het begin hopen dat zij in deze manche voor een verrassing konden zorgen maar niet deze rijders waren de grote verrassing het was Bruce Potveer die de snelle mannen in deze manche voorbleef, Bruce heeft vaak weinig geluk maar nu terwijl zijn vader een keer niet aanwezig was pakte hij verdiend de overwinning, de snelle mannen Wim Peeters, Michael Schutter en Barry Bauer moesten in deze manche genoegen nemen met de plaatsen 2, 3 en 4. Sander Goos reed ook een strakke manche en pakte de 5e plaats. De Engelse rijdster Jacklyn Ellis mocht starten in de mooie stockcar van Naomi van Spijker en wist op een nette 14e plaats te finishen.

Manche 2, Dirk Visser reed een groot aantal rondes aan kop en leek op weg naar een mooie prestatie, jammer genoeg ging het aan het einde van deze manche mis voor Dirk en wist hij deze manche niet te finishen, Ricardo Schmidt reed een sterke manche en deed geen rare dingen, met een kleine voorsprong wist hij Patrick Tersteeg voor te blijven, Patrick de leider in de tussenstand pakte weer de nodige punten en was daar tevreden mee. Guus Hermkens reed ook een knappe manche en pakte de 3e plaats voor Toon Schut en Mike Sijbers.

DSC_8605.jpg

#389 Mike Sijbers in gevecht met #191 Fransie Burhenne (Foto: Mark Derrix, PeWi)

Manche 3, Barry Bauer was niet geheel tevreden over zijn stockcar in de 1e manche, samen met zijn vader veranderde hij enkele dingen en het resultaat was te zien, in een snel tempo pakte hij de leiding en die zou hij ook niet meer afstaan, Wim Peeters moest ook in deze manche genoegen nemen met de 2e plaats voor Patrick Tersteeg die met de 3e plaats in deze manche zijn voorsprong in het tussenklassement consolideerde. Mike Sijbers die de voorgaande wedstrijden veel tegenslag kende pakte een mooie 4e plaats voor Fransie Burhenne die zeer constant presteerde.

Manche 4, een enthousiast team en een goede rijder dat is Guus Hermkens, de sympathieke rijder uit Limburg was al een paar keer dichtbij de overwinning, in deze manche lukte het Guus eindelijk al scheelde het weinig of Toon Schut had de overwinning gepakt, achter deze rijders leverde Nick de Boorder ook een schitterende prestatie, Nick die in Emmen veel problemen kende pakte de 3e plaats een mooie opsteker voor Nick, Michael Schutter pakte de 4e plaats voor Maikel Abbenbroek die de snelheid er goed in had deze manche. Sjoerd Kranenburg pakte net zoals in zijn eerste manche de 6e plaats na een mooie inhaalrace.

De overwinning in zijn laatste manche leverde Guus Hermkens ook nog de overwinning op van deze kwalificatiewedstrijd, Guus behaalde hetzelfde aantal punten als Wim Peeters namelijk 33 punten maar Guus zijn resultaat in zijn laatste manche was beter dan ie van Wim. Barry Bauer die ook zijn laatste manche wist te winnen pakte de 3e plaats met hetzelfde aantal punten als Patrick Tersteeg. In de tussenstand hebben er geen grote veranderingen plaats gevonden zodat de laatste wedstrijd in Kollum heel belangrijk gaat worden voor de startopstelling van de Finale om de Supercup, de kwalificaties voor de World of Shale en de World Final.

DSC_8650-XL.jpg

De eerste 3 in de finale F2 Stockcars: vlnr #129 Michael Schutter, #124 Wim Peeters, #116 Barry Bauer (Foto: Mark Derrix, PeWi)

Ruud Kwakernaak

Lees meer »

Voorbeschouwing 5e kwalificatiewedstrijd Blauwhuis

Door Ruud Kwakernaak

Voorbeschouwing 5e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

De voorlaatste kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup wordt verreden op de baan van de FAC Blauwhuis, het klassement met daarbij de startposities voor de finale van de Supercup begint steeds meer vorm te krijgen, enkele rijders zowel bij de junioren als bij de senioren hebben in de voorgaande wedstrijden al veel punten gescoord zodat zij al verzekert zijn van een goede startpositie in de finale. De organisatie van de Supercup werd echter door de FAC Blauwhuis verrast met de mededeling dat aanstaande zondag de coureurs van de Formule 2 maar 2 manches kunnen rijden i.v.m. het volle programma om het Europees Kampioenschap Landstockcar voor de Formule 1. Voor de junioren is dit geen probleem omdat alle deelnemers in deze klasse ook de finale rijden, als de junioren 2 manches en een finale rijden, dan telt de finale als manche bij de junioren, dus geen dubbele punten ( let wel alleen voor de Supercup) bij de senioren levert dit wel een probleem op, aangezien hier de rijders zich moeten kwalificeren voor de finale en door het grote aantal deelnemers niet iedere rijder de finale mag starten kunnen wij de finales nooit mee tellen voor de kwalificatie van de Supercup. Wij hopen dat de FAC Blauwhuis alsnog besluit om bij de Formule 2 iedere rijder drie manches te laten rijden. Als dit niet het geval is dan willen wij eenmalig de puntentelling van de manche veranderen nu rijden wij onder de puntentelling van de Brisca 10,9,8,7,6,5,4,3,2 en 1 punt maar dat zal deze wedstrijd dan worden 15,14,13,12,11,10,9,8,7,6,5,4,3,2 en 1 punt. Wij doen dit in het oogpunt dat iedereen coureur hetzelfde aantal punten kan halen in deze wedstrijd als in de andere kwalificatiewedstrijden. Wij hopen op begrip van U, want ook wij willen het duidelijk en overzichtelijk voor iedereen houden. Tijdens de rijdersbriefing aanstaande zondag zullen wij dit nogmaals bekend maken.

305RonvanWamelen.jpg

Foto: JM3Photos

Junioren,

Na 4 wedstrijden is het Richard Falkena die hard op weg is naar de beste startpositie in de finale om de Supercup, Richard die afgelopen weekend zijn 2e kwalificatiewedstrijd won heeft een voorsprong van 12 punten op Klaas Jan Visser, Klaas Jan wist in Emmen de 2e plaats te pakken net voor Tsjalle Greidanus die derde werd in Emmen. Zoals het er nu uitziet gaan Richard, Klaas Jan en Tsjalle uitmaken wie er op de eerste rij start in de finale. Ook achter deze rijders is er een leuke strijd gaande, Wiebe Feenstra, Nigel de Kock, Yoren Winands en Willem Kloosterman zullen er alles aan doen om op de 2e rij terecht te komen voor de 1e rij is het gat al te groot met de topdrie. Jammer genoeg heeft Jeffrey van Haarlem al 2 kwalificatiewedstrijden gemist, de wedstrijden die hij wel heeft gereden waren beide in Emmen en daar scoorde Jeffrey goed, bij het maken van deze voorbeschouwing stond Jeffrey nog niet ingeschreven en is het bij mij niet bekend of hij wel of niet aan de start zal verschijnen. Van de meiden die zullen starten wist Patricia Neet goed te scoren in Emmen echter in de tussenstand staat Baukje Greidanus nog wel boven haar.

Senioren,

Patrick Tersteeg stond al na de eerste wedstrijd aan de leiding van de kwalificatiewedstrijden en na de vierde wedstrijd heeft Patrick nog steeds een mooie voorsprong van 12 punten, Barry Bauer en Toon Schut hebben van positie geruild na de 4e wedstrijd al is het verschil heel klein, Barry staat op de 2e plaats met 1 puntje voorsprong op Toon. Wim Peeters die het afgelopen weekend bijna alles won staat nu op de 4e plaats, het gat met de nummer is 13 punten. Guus Hermkens is misschien wel de verrassing in het tussenklassement na 4 wedstrijden, Guus wordt steeds constanter en mede door zijn enthousiaste team komt hij door deze goede prestaties, Guus staat in de tussenstand op de 5e plaats voor Michael Schutter die snel is maar ook al wat pech heeft gekend in de kwalificatiewedstrijden, Sander Goos en Sjeng Smidt senior zijn wat betreft de leeftijd tegenstellingen, Sander is een van de jongste en Sjeng een van de oudste, toch staan deze rijders met hetzelfde aantal punten op de plaatsen 7 en 8. Johan Goos is misschien niet de snelste van het veld maar deze sympathieke rijder scoort wel heel constant in de kwalificatiewedstrijden, Johan staat 11e in de tussenstand. Marcel Sipma en Daniel van Spijker zullen ook in Blauwhuis van start gaan, beide rijders kunnen tijdens de 5e kwalificatiewedstrijd weleens voor een verrassing zorgen. Ook Sjeng Smidt junior staat weer ingeschreven in Blauwhuis, Sjeng heeft jammer genoeg 2 kwalificatiewedstrijden gemist maar is zeker een favoriet voor de winst. Het beloven in ieder geval weer hele spannende wedstrijden te worden aanstaande zondag in Blauwhuis.

Ruud Kwakernaak

Lees meer »

Verslag 4e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

Door Ruud Kwakernaak

Op zaterdag 28 mei stond de 4e kwalificatiewedstrijd op het programma, voorafgaande de 1e manche van de senioren werd er ook een manche verreden in de Stockcar Formule 1, in deze manche vond er een zware crash plaats, 2 coureurs moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis, ook een traumahelikopter kwam ter plaatse, in deze helikopter werd 1 coureur afgevoerd, door de ernstige crash moest ook de politie technisch onderzoek doen, gelukkig gaat het met de betrokken coureurs na omstandigheden redelijk goed, vanuit de organisatie van de Supercup wensen wij de betrokken coureurs een spoedig herstel toe. Doordat de wedstrijden tijdelijk ( 3 uur) stilgelegd was zodat de hulpdiensten hun werkzaamheden konden afronden was de organisatie genoodzaakt om een ander programma in elkaar te zetten, dit betekende dat de senioren maar 1 manche voor de Supercup konden rijden en de junioren 2 manches, dat er bij de senioren wel een groot verschil was in de manche indelingen was niet goed maar aan de andere kant wel te begrijpen, de organisatie van Emmen werd met een calamiteit geconfronteerd waar je in principe geen protocol voor kan schrijven, gelukkig kon het resterende programma voor de Supercup op zondag worden afgewerkt zodat de coureurs toch de gelegenheid hadden om 3 manches te rijden.

Junioren,

18 coureurs aan de start ditmaal waaronder 1 Engelse coureur Finn Sargent, Klaas Jan Visser die de eerste kwalificatiewedstrijd dit jaar in Emmen had gewonnen had snode plannen om dat kunststukje te herhalen, in de eerste manche was hij dan ook het snelste voor zijn grote concurrenten Richard Falkena en Tsjalle Greidanus die genoegen moesten nemen met de plaatsen 2 en 3. Jouke Visser die dit weekend super rondreed pakte in deze manche de 4e plaats voor Willem Kloosterman. Patricia Neet ging ook snel rond en pakte de 6e plaats in deze manche en was daarmee de snelste vrouwelijke coureur. In manche 2 was het Richard Falkena die de snelste rondetijd liet noteren, Klaas Jan Visser moest nu genoegen nemen met de 2e plaats, Tsjalle Greidanus pakte net zoals in zijn 1e manche een 3e plaats, Yoren Winands die in de 1e manche de 9e plaats pakte was in deze manche de nummer 4 voor Wiebe Feenstra en Jeffrey van Haarlem.

13319810_507547966109409_4504475059332368664_n.jpg

De F2 Junioren in actie (Foto: JM3Photos)

Patricia Neet was wederom de snelste vrouwelijke coureur maar ook Stephanie Koopmans pakte haar puntjes in deze manche. De 3e manche moest de beslissing brengen voor wie zich de winnaar van de 4e kwalificatiewedstrijd mocht noemen. Richard Falkena profiteerde optimaal van de technische problemen die Klaas Jan Visser had deze manche, Richard pakte de manche overwinning met de snelste tijd en won tevens de 4e kwalificatiewedstrijd nadat de punten over 3 manches waren opgeteld. Klaas Jan Visser moest genoegen nemen met een 4e plaats, gelukkig voor Klaas Jan was dat genoeg voor de 2e plaats, Tsjalle Griedanus werd in deze manche 2e en moest ditmaal genoegen nemen met de 3e plaats in de kwalificatiewedstrijd. Jeffrey van Haarlem pakte in de 3e manche de 3e rondetijd en scoorde daarmee veel punten. De Engelse deelnemer Finn Sargent wist in zijn 3e manche eindelijk punten voor de Supercup te scoren en pakte met de 9e plaats 2 punten. Baukje Greidanus was deze manche de snelste dame, helaas leverde de 11e plaats geen punten op. In het tussenklassement om de Supercup blijft Richard Falkena leiden, hij heeft zijn voorsprong vergroot naar 12 punten, Klaas Jan Visser blijft 2e met een geringe voorsprong op Tsjalle Greidanus van 5 punten. Volgende week staat de toekomst van het Nederlandse stockcarracen aan de start voor hun 5e kwalificatiewedstrijd in Blauwhuis.

Senioren,

In de 1e manche stonden er slechts 15 coureurs aan de start, waarom dat heb ik eerder aangegeven, Paul Vossen nam direct de leiding maar de niet geheel fitte Guus Hermkens wist hem toch te passeren, Michael Schutter die de laatste wedstrijden weer regelmatig met de pechduivel te maken had was nu eindelijk gevrijwaard van pech en wist Guus te passeren, Michael pakte de overwinning voor Guus Hermkens die good-old Toon Schut netjes voorbleef. Paul Vossen bekroonde een goede manche met de 4e plaats voor Sander Goos die al het hele jaar lekker zijn punten scoort. In manche 2 stonden er 26 rijders aan de start, Raymond Surink wist de leiding te pakken en mocht hier enkele rondes van genieten, maar al snel ontstond er een mooie strijd voorin tussen Wim Peeters, Sjeng Smidt jr., Barry Bauer, Bruce Potveer en Patrick Tersteeg. Wim wist de overwinning in deze manche te pakken voor Sjeng Smidt jr., Bruce Potveer pakte verdienstelijk de derde plaats voor Patrick Tersteeg en Barry Bauer die in de laatste rondes een mechanisch probleem had.

13332996_1702255693371509_2049951527337310863_n.jpg

De eerste manch op zaterdag was het vrij stoffig (Foto: Mieke's Fotografie)

Op zondag werden er voor de coureurs de 2e en 3e manche om de Supercup verreden, Vincent Tersteeg die in zijn 1e manche op zaterdag was uitgevallen wist zich samen met Colin Schutter naar de kop te rijden, Vincent wist zich echter los te rijden van Colin en pakte verdiend de overwinning voor Colin, achter deze 2 rijders was er nog een strijd tussen de familie Tersteeg en Schutter, Patrick Tersteeg wist ook deze strijd in het voordeel van de familie Tersteeg te beslissen door Michael Schutter voor te blijven. Sander Goos scoorde wederom goed met een 5e plaats in deze manche en bleef nipt Toon Schut voor die na een zware strijd toch nog de 6e plaats pakte. In de 4e manche waren het wederom Wim Peeters, Sjeng Smidt jr. en Barry Bauer die om de overwinning streden, Sjeng Smidt sr. mengde zich ook in de strijd voorin, Wim Peeters was iets sneller dan zijn achtervolgers en wist de overwinning te pakken voor Sjeng Smidt junior, Barry Bauer wist door een correcte last bender Sjeng Smidt sr. in de laatste bocht van de 3e plaats te verdringen, Sjeng senior werd hierdoor 4e, achter deze mannen pakte de weer goed presterende Guus Hermkens de 5e plaats. In manche 5 werden de hemelsluizen open getrokken en de baan werd lekker glad, Bart Verhoef zat in een heerlijk ritme deze manche en wist al snel de leiding te pakken voor Vincent Tersteeg die er ook in deze manche weer lekker bijzat, Fransie Burhenne ging ook in deze manche goed rond en wist zich op de 3e plaats te nestelen, de raceomstandigheden bleven moeilijk in deze manche maar Bart Verhoef hield zijn hoofd koel en pakte zeer verdiend zijn eerste overwinning in de Formule 2, Vincent Tersteeg liet zijn ervaring spreken in deze manche en pakte netjes de 2e plaats voor Fransie Burhenne, Patrick Tersteeg wist de 4e plaats te pakken en liet weer een hoop punten bijschrijven voor de kwalificatie om de Supercup, Sjeng Smidt jr. moest in deze manche genoegen nemen met de 5e plaats. In de laatste manche om de Supercup kende Barry Bauer een hele goede start, Barry wist zich heel snel naar de leiding te rijden, Wim Peeters die voor deze manche de titel World Master of Shale van Barry had overgenomen kwam ook in deze manche snel naar voren samen met Toon Schut, Wim en

13336023_1702256086704803_6944482469456188684_n.jpg

Paul Vossen uit Kessel-Eik (Foto: Mieke's Fotografie)

Toon gebruikte diverse keren de bumpers op de manier waarop ze gebruikt mogen worden, Wim wist een gaatje met Toon te slaan en reed naar voren, de jonge Kay Lenssen zat er goed bij deze manche en had een leuk duel met Guus Hermkens, Barry had die een mooie voorsprong had opgebouwd wist deze manche te winnen voor Wim Peeters die alleen in deze manche niet winnend over de finish kwam moest genoegen nemen met de 2e plaats voor Kay Lenssen, Guus Hermkens pakte de 4e plaats voor Toon Schut.

Na deze manche konden de punten worden opgeteld, de winnaar van de 4e kwalificatiewedstrijd was voor Wim Peeters, Barry Bauer werd 2e en Sjeng Smidt junior 3e, Barry en Sjeng behaalde hetzelfde aantal punten maar omdat Barry zijn laatste manche won en Sjeng 5e werd in zijn laatste manche ging de 2e plaats naar Barry. In de tussenstand gaat Patrick Tersteeg nog steeds ruim aan de leiding voor Barry Bauer en Toon Schut die heel dicht bij elkaar staan. Wim Peeters is door zijn goede prestaties naar de 4e plaats gestegen voor Guus Hermkens en Michael Schutter. Sander Goos en Sjeng Smidt sr. staan samen met hetzelfde aantal punten op de plaatsen 7 en 8.

Zondag 05 juni is de voorlaatste kwalificatiewedstrijd op Blauwhuis, ook dit beloven weer spannende wedstrijden te worden.

13307475_1702258816704530_4364105619475411306_n.jpg

Winnaar van de 4e kwalificatie wedstrijd #124 Wim Peeters (Foto: Mieke's Fotografie)

Lees meer »

Voorbeschouwing 4e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

De 2e helft van de kwalificatiewedstrijden om de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup wordt aanstaande zaterdag verreden in de Stockcararena van Emmen, het wordt voor alle coureurs een druk weekend want buiten de kwalificatiewedstrijd om de Supercup is er op zondag ook nog de World Masters of Shale. Betreffende de senioren is de kwalificatiewedstrijd buiten de punten voor de Supercup ook van belang voor kwalificatie om de World Final in Mildenhall, de eerste 4 coureurs in de eindstand van de kwalificatiewedstrijden plaatsen zich voor de World Final, de andere 2 plaatsen zijn voor de asfaltrijders, daar kwalificeren zich de beste 2 coureurs van de Tarmacseries in Venray. Ook voor de komende jaren is hetzelfde afgesproken. Als de World Final op asfalt is kwalificeren 4 coureurs zich via Raceway Venray en 2 rijders via de F2 Supercup. Is de World Final op shale dan kwalificeren 4 rijders zich via de F2 Supercup en 2 rijders zich via Raceway Venray. Hoewel niet iedereen het eens zal zijn met deze opzet is er wel duidelijkheid en dat is ook belangrijk zodat iedereen weet wat de kwalificatie eisen zijn om deel te nemen aan de World Final.

Senioren,

Na 3 wedstrijden is het Patrick Tersteeg die ruim aan de leiding staat in de tussenstand, Patrick heeft een voorsprong van 10 punten op Toon Schut, Barry Bauer deed in Kollum goede zaken, behalve dat hij deze kwalificatiewedstrijd won wist hij ook flink te scoren in de tussenstand. Patrick, Toon en Barry hebben een ruime voorsprong op de achtervolgers, zeker nu bekend is geworden dat de 4e plaats in de eindstand van de kwalificatiewedstrijden deelname aan de World Final kan betekenen zal de strijd hevig zijn, de 4e plaats wordt nu gedeeld door Michael Schutter en Guus Hermkens. Wim Peeters staat kort achter deze mannen maar Wim heeft 2 troefkaarten in handen, hij rijdt zowel de Tarmacseries in Venray als de kwalificatiewedstrijden om de Supercup. Voor de rijders achter de eerder genoemde 6 coureurs is het ook van belang om zich te kwalificeren voor de World of Shale, hier zullen de eerste acht coureurs van de eindstand van de kwalificatiewedstrijden starten, kanshebbers om zich bij de eerste acht rijders te rijden zijn Jelle Tesselaar, Sjeng Smidt sr., Marcel Sipma, Sander Goos, Nick de Boorder, Johan Goos, Sjouke Abma en de gebroeders Marten en Johannes van der Wal. Sjeng Smidt junior zou zich ook nog kunnen plaatsen maar zal dan wel de resterende kwalificatiewedstrijden moeten starten. Het beloven in ieder geval nog 3 interessante kwalificatiewedstrijden te worden want er is nog van alles mogelijk op ieder gebied.

DSC_7869bbb.jpg

F2 Stockcars in actie op Speedway Emmen (Foto Ruud Swinkels)

Junioren,

Richard Falkena, Tsjalle Greidanus en Klaas Jan Visser zijn de 3 coureurs die de dienst uitmaken bij de junioren, alle 3 hebben ze al een kwalificatiewedstrijd op hun naam geschreven, Richard staat 1e in de tussenstand maar Klaas Jan en Tsjalle zitten hem op de hielen. Niels Tesselaar werd na de wedstrijd in Kollum gediskwalificeerd, zijn motor deed niet aan de gestelde eisen en werd na de keuring afgekeurd, behalve dat Niels zijn punten van de dag kwijt raakte is hij ook geschorst en mag daarom niet aan de start verschijnen. Nigel de Kock staat op geruime afstand van de top drie op de vierde plaats, de fanatieke rijder uit Beverwijk zal er alles aan doen om de eerste drie te verslaan, Wiebe Feenstra verscheen niet aan de start in Kollum en dat kostte hem een hoop punten, samen met Nigel staat hij op een gedeelde 4e plaats, de dames met uitzondering van Baukje Greidanus waren niet aanwezig in Kollum, Baukje deed het achter de toppers heel goed en wist lekker te scoren, door haar goede resultaten in Kollum neemt zij de 6e plaats in. Willem Kloosterman ging ook goed in Kollum, helaas kende hij in 1 manche pech anders had hij hoger in de tussenstand gestaan. Yoren Winands is ook altijd van de partij, Yoren moet wat constanter worden, de resultaten zijn nog te wisselvallig maar hij heeft wel het potentieel om voorin mee te rijden. Jeffrey van Haarlem heeft 2 wedstrijden gemist maar ook hij heeft de snelheid om voorin te rijden. Ook is er in Emmen een Engelse deelnemer, Finn Sargent de zoon van de bekende Engels F1 en F2 rijder Mark Sargent zal aan de start verschijnen.

Kortom het beloven weer mooie wedstrijden te worden zaterdag in Emmen, let wel op de wedstrijden beginnen eerder, namelijk om 11.30 uur.

Lees meer »