Home » Nieuws

Voorbeschouwing weekend 30 juni en 1 juli

Het is bijna zover, aankomend weekend worden de laatste 2 qualifiers verreden van de Automaterialen Ronald Morien F2 Supercup. Op zaterdag 30 juni wordt de 5e qualifier verreden te Kollum en op zondag 1 juli wordt de 6e en laatste qualifier verreden te Blauwhuis.

Wat gaat het spannend worden, de top ligt erg dicht bij elkaar.
De 26 beste rijders plaatsen zich rechtstreeks voor de grote finale die op 1 september wordt verreden op Emmen. Voorwaarde is wel dat je minimaal 3 qualifiers bent gestart. Dik 60 rijders hebben al meegereden aan de F2 Supercup, waarvan zich 26 plaatsen, maar ook voor de anderen zal er worden gestreden voor een goed plekje in de semi finale.

Rick de Graaf H335 heeft het hele seizoen al de koppositie in het klassement, knap! Rick rijdt een stabiel snel jaar. Tsjalle Greidanus H229, vorig jaar winnaar van de F2 junioren rijdt ook oppermachtig in het 1e jaar bij de senioren en staat op de 2e positie in het klassement. David Polley H381 rijdt dit jaar voor Van Spijker Motorsportteam en deze Engelsman rijdt hier met een Nederlandse licentie en rijdt ook zeer goed. Hij staat op de 3e plek. Op de 4e plek staat Wim Peeters H1, Wim heeft als doel om de finale van de F2 Supercup te winnen, hij heeft alle grote prijzen al gewonnen, onze wereldkampioen gaat ervoor!
Michael Schutter H129 staat op de 5e plek, Michael is ieder jaar bij de top en gaat er helemaal voor. Aan het begin van het seizoen moest hij even op gang komen, per qualifier zie je zijn punten stijgen. Patrick Tersteeg H47 rijdt dit jaar alleen de qualifiers van de F2 Supercup want hij wil de finale winnen en in de top rijden. Patrick rijdt dit jaar ook F1 en ook dat gaat hem goed af, hij wilde perse de F2 Supercup nog rijden en staat op de 6e plek. Op de 7e plek staat Daniel van Spijker, Daniel zal zeker voor de beste 8 voor de WOS willen rijden, hij mag graag in Engeland rijden. Richard Falkena H141 staat op de 8e plek en rijdt zijn laatste jaar in de F2, volgend jaar stapt hij over naar de F1 en wil dolgraag als jonge coureur nog een goede prestatie neerzetten in de F2 Supercup. Op de 9e plek staat teammaat H111 Sjouke Abma, Sjouke rijdt al een paar jaar rond deze positie in het klassement in de F2 Supercup en ook dit jaar rijdt hij weer goed mee. Op de 10 plek staat Sjoerd Kranenburg H126, een rustige rijder die mooi bij de top rijdt en mooi zijn punten pakt.

De punten liggen dicht bij elkaar het gaat reuze spannend worden. De beste 8 uit het eindklassement gaan door naar de grote World of Shale Final op 25 augustus te Stoke. De beste 2 gaan door naar de World Final op 8-9 september te Bristol.

Voor onze jonge toptalenten, de F2 junioren is het dit weekend het laatste weekend, zij rijden geen finale omdat ze op tijd rijden en niet op positie. Zondag na afloop worden in de tent dan ook meteen de 10 bekers uitgereikt aan de beste 10 van het eindklassement. De wisselbeker en we hebben een nieuwe grote wissel bokaal voor de winnaar. Vanzelfsprekend rijden ze dit weekend eerst voor de dagprijzen, de standaard voor de beste 3 rijders van de dag.

Jorrit v/d Wal H78 staat als leider van het klassement op nummer 1. Jorrit is een constante rijder met veel snelheid. Op de 2e plek staat Mark Veenstra H161 die zijn koppositie eerder heeft af moeten staan aan Jorrit, deze 2 jongens zijn aan elkaar gewaagd! Mark heeft 1 doel en zal er alles aan doen om een snelle rondetijd te rijden, hij wil weer naar de 1e plek. Op de 3e plek staat Xander van Wijlick H54 die iedere keer helemaal uit Limburg komt rijden, een constante rijder die zijn punten wel pakt. Op de 4e plek staat Klaas van Wieren, hij is halverwege het seizoen overgestapt naar de senioren. Op de 5e plek staat Jarno Emming H939 die in 3 qualfiers vele punten heeft gereden, een constante rijder die zeker omhoog zal gaan. Johnny Simons H323 ook een constante rijder die ook voor de top gaat en op de 6e plek staat. Op de 7e plek staat H139 Jarno v/d Wal, die dit jaar helemaal los komt en als een speer gaat, zal zeker in positie stijgen. H246 Willem Hermans op de 8e plek, een fanatieke rijder die er helemaal voor gaat. H74 Wiebe Feenstra heeft de laatste 2 qualifiers meegereden en reed super. Mick Verlaan H249 op de 10e plek, rijdt ook goed mee.

Wij verwachten alle prijswinnaars zondag na afloop in de tent bij de prijsuitreiking, we waarderen het als je persoonlijk je beker komt ophalen. We hebben de wisselbeker, een supergrote nieuwe wisselbokaal voor de winnaars, en voor de beste 10 van het eindklassement zijn er 10 prachtige bekers aangeboden door Marten van der Wal, Fullservice Vakbedrijf Nijland.

Wij hebben er zin in, we wensen alle coureurs sportieve qualifiers toe. Bezoekers dit wil je niet missen, tot ziens!

 

Lees meer »

Laatste 2 qualifiers 2018

De 5e en 6e qualifier van de Automaterialen Ronald Morien F2 Supercup en de F2 junioren staan zaterdag 30 juni en zondag 1 juli op het programma. Deze worden verreden op respectievelijk het van der Schaafcircuit te Kollum (NAC) en op Speedway Blauwhuis (FAC).

Op zaterdag 1 september wordt de finale op Speedway Emmen (ASE) verreden.

 

Lees meer »

Dagwinnaars Blauwhuis 10-05-2018

Dagwinnaars 4e qualifier 10 mei 2018 te Speedway Blauwhuis.
Automaterialen Ronald Morien F2 Supercup:
1- H129 Michael Schutter
2- H126 Sjoerd Kranenburg
3- H229 Tsjalle Greidanus

 
F2 Supercup junioren:

1- H74 Wiebe Feenstra
2- H78 Jorrit v/d Wal
3- H139 Jarno v/d Wal

Lees meer »

4e qualifier hemelvaartsdag 10 mei Blauwhuis

Hemelvaartsdag donderdag 10 mei is de 4e qualifier. Er staan al 49 F2 coureurs en 23 F2 junioren op de startlijst. Er zal weer worden gestreden om de positie in het klassement. Het blijft spannend.
H335 Rick de Graaff neemt nog steeds de leiding. Gevolgd met 2 punten minder H381 David Polley. H229 Tsjalle Greidanus vorig jaar winnaar van de F2 junioren op de 3e plek, 4e plek voor H1 Wim Peeters die alles al heeft gewonnen behalve de F2 Supercup titel, en op de 5e plek H47 Patrick Tersteeg.


Bij de F2 junioren heeft H78 Jorrit v/d Wal de koppositie overgenomen. Op de 2e plek staat H54 Xander van Wijlick, 3e plek H161 Mark Veenstra, 4e plek H49 Klaas van Wieren en op de 5e plek H939 Jarno Emming.

Coureurs kunnen zich vandaag nog inschrijven tot 18.00 uur via de website van de FAC.

Tot donderdag!

Lees meer »

Tussenstand na Kollum 02-04-2018

De tussenstanden na de wedstrijd van Kollum op 2e paasdag 2 april 2018 zijn geupdate.

Zie Tussenstand

Dave Polley heeft op de NAC te Kollum zwarte vlag gekregen vanwege een lekke band (BriSCA reglement)

 

De NAC houdt er zijn eigen reglement op na en je krijgt hier GEEN zwart bij een lekke band.

Dus geen DQ.

 

Hierdoor zijn de punten  in de tussenstand aangepast.

Lees meer »

Nieuwsbrief maart 2018

We gaan in 2018 het 9e seizoen van de Automaterialen Ronald Morien Stockcar F2 Supercup in! In 2010 zijn we gestart met ongeveer 40 rijders, vorig jaar deden er nagenoeg 90 rijders mee aan de F2 Supercup. In 2015 is de F2 Junior Supercup gestart, hier rijden ongeveer 30 jonge coureurs mee.

 

Automaterialen Ronald Morien blijft de hoofdsponsor van de F2 Supercup!

RonaldMorienlogo-10.jpg

 

In 2018 zijn er weer 6 qualifiers, er is 1 demo wedstrijd en de eindFinale. In totaal organiseren we 8 evenementen: 2 qualifiers op Emmen Speedway bij de ASE, 2 qualifiers op Speedway Blauwhuis bij de FAC, 2 qualifiers bij het v/d Schaaf Circuit te Kollum bij de NAC. De Finale rouleert en vindt dit jaar plaats op Emmen. We zijn door Raceway Soeterbeek te Baarlo uitgenodigd om een demo wedstrijd te rijden.

 

In het informatiepakket 2018 op de website kun je alle formaliteit en regels lezen over de F2 Supercup. zie Informatie

 

Wat er verandert in 2018:

Ruud Kwakernaak is helaas gestopt met zijn werkzaamheden voor de F2 Supercup wegens gezondheidsredenen. Ruud schreef raceverslagen op Facebook en was heel precies in het naleven van de regels op de wedstrijddag. Ruud enorm bedankt voor je inzet. We kunnen het niet alleen en krijgen daarom ondersteuning in de adviserende rol en als toezichthouder op de regels van de wedstrijddag van Ge van der Linden. Ge is keurmeester en zal zich op de wedstrijddagen vooral bezig houden met de F2 Supercupraces. Daarnaast blijft hij bij andere wedstrijden keurmeester. Maarten de Boer is ondersteunend in de adviserende rol van het bestuur.

 

Er is door enkele rijders gevraagd of er een scrapwedstrijd kan worden ingevoerd, dit omdat er soms een dubbele wedstrijd is voor de asfaltrijders. Het bestuur heeft het besluit genomen dat er geen scrapwedstrijd komt. Dit is omdat het bestuur vindt dat er al een tegemoetkoming is. Er zijn maar 6 qualifiers en je bent als coureur verplicht om in maar 3 qualifiers te starten om in de Finale te mogen starten. Wanneer je genoeg punten hebt behaald kun je dus om wat voor reden ook een qualifier missen en kun je alsnog in de Finale starten.

 

Als F2 Supercup zijn wij te gast bij de clubs en de qualifier datums worden in overleg vastgesteld. Die keus is dus niet alleen aan de F2 Supercup, ook moeten we elk jaar rekening houden met verschillende belangen. Dit jaar was het voor ons lastig plannen met een weekend begin juni op Emmen en in datzelfde weekend een wedstrijd op Blauwhuis. Wij gaan niet kiezen en kunnen dus geen qualifier in dit weekend plannen. De Kings Battle is een op zichzelf staand evenement, waarbij de F2 Supercup niet past mede omdat dat weekend met het Engelse systeem wordt gereden. De laatste datums van Blauwhuis en Emmen vallen na de Finale. Op Kollum zijn er maar 3 wedstrijddagen per jaar. Ook proberen wij nog rekening te houden met enkele asfaltrijders die ook op Venray rijden. Tevens kan dit jaar op 21 mei op Kollum, wegens privéredenen, geen bestuur van de F2 Supercup aanwezig zijn en er kan dan dus geen qualifier  worden georganiseerd. Het is altijd de regel dat wanneer een wedstrijd/qualifier door de organisatie wordt afgelast, deze dan wordt verplaatst naar de eerstvolgende wedstrijddag die de organiserende club kiest. Wanneer 2 april niet doorgaat, wordt de qualifier niet verplaatst naar 21 mei, dan vervalt deze qualifier, behalve wanneer de NAC een andere datum gaat kiezen. Toch is het ons gelukt om ook dit jaar de wedstrijddata op de raceagenda te kunnen zetten!

 

De F2 Supercup rijdt in het noorden van Nederland. We hebben in het verleden ook wel een qualifier op Montfoort gehad. Dit jaar zijn wij uitgenodigd door Raceway Soeterbeek Baarlo van de BACO. Ze waren al zo enthousiast dat ze meteen wel een volwaardige qualifier wilden afnemen, maar we willen het eerst met elkaar proberen en evalueren. Als het bevalt dan komt er volgend jaar een qualifier op de kalender bij in het zuiden van Nederland. De baan is bekeken en is goedgekeurd, hij wordt nog wel aangepast naar de 380meter racelijn. Er wordt op Baarlo een qualifier demo voor de F2 Supercup van de F1, F2 Supercup + F2 Junioren georganiseerd. Dit vindt plaats op zaterdag 21 april, er zijn voor iedere demo klasse 3 heats en een finale. Zoals gebruikelijk tellen voor de F2 Supercup alleen de heats. Er wordt gereden conform het F2 Supercup reglement, de keurmeesters zijn aanwezig met de wegerij. Voor deze dag is geen racelicentie nodig. Zoals gebruikelijk zijn er de standaards voor de nummers 1, 2 en 3 van de dag en Baarlo vult de enveloppen. Waardig als een andere qualifier, het enige verschil is dat de punten niet meetellen in het klassement van de F2 Supercup omdat het een demo is. Daarnaast is de organisatie druk bezig met extra prijzen die, naast de dagprijzen van de BACO, beschikbaar gesteld worden door plaatselijke sponsoren. De entree is 8 euro p.p en 13 euro voor het hele weekend. Inschrijfgeld is 5 euro per coureur. Er kan worden overnacht, de kosten zijn 10 euro per caravan. Natuurlijk zal de nachtcross ook op deze dag plaats vinden. Na afloop zal er nog een groot feest zijn in de verwarmde feesttent.

 

Raceagenda2018-8.jpg

 

We hebben dit jaar 2 grote bokalen van Roland Louwsma gekregen, deze heeft Roland ooit vroeger zelf gewonnen in de F2. Leuk dat ze als wisselbokaal weer terugkomen binnen de F2 stockcarsport. Er is 1 bokaal voor de winnaar van de F2 Supercup en 1 voor de winnaar van de F2 Supercup Junioren. Deze bokalen zullen naast de vertrouwde wisselbeker rouleren als wisselbokaal.

 

Via de bvsrF2 is afgelopen winter het idee naar voren gekomen om de F2 Supercup uit te breiden met twee Semi Finals voorafgaand aan de finale. Deze twee Semi Finals worden dan op een ander circuit georganiseerd als waar de finale wordt gehouden. Het lijkt de F2 Supercup een prachtig idee omdat hierdoor de spanning gedurende een seizoen extra toeneemt wat leuk is voor coureurs, sponsoren, publiek en organisators. Deze zomer zullen we de ideeën verder uitwerken en komende winter presenteren.

 

We zien een groeiend enthousiasme bij de jonge talenten: de coureurs in de F2 Stockcar Junioren klasse. Verheugd met de prijzen die ze winnen, de standaards voor de nummers 1, 2 en 3 wordt altijd heel erg gewaardeerd. Maar om hiermee door te kunnen gaan zijn er wel sponsoren nodig voor de jeugd. Een aantal sponsoren zijn gestopt omdat hun zoon doorgestroomd is naar de senioren. Wij willen graag blijven aanbieden wat we altijd doen, maar daar hebben we wel sponsoren voor nodig. We doen hierbij een dringende oproep aan de junioren om mee te helpen om een paar sponsoren te vinden die een kleine bijdrage willen leveren zodat de F2 Stockcar Juniorenklasse kan blijven bestaan!!

 

Wij hebben als bestuur weer heel veel zin in het komend seizoen en wensen alle coureurs, monteurs, fans en publiek heel veel succes en plezier!

Lees meer »

Informatie pakket vernieuwd

Het informatie pakket van de F2 Stockcar Supercup is herzien en vernieuwd.

Hierbij is ook het logo en de link van BACO Baarlo opgenomen.

Het informatiepakket is hier te lezen en te downloaden: Informatie

 

Bacologo-2.jpg

 

Lees meer »