Home » Nieuws

Nieuwe sponsor

Ondanks dat het seizoen door de Corona crisis nog niet van start is gegaan mogen we toch weer een nieuwe sponsor verwelkomen.

Lees meer »

Uitslag en besluit enquetelijst F2 Supercup 2020

Zoals was aangegeven is er aan de hand van de meeste stemmen tellen, bepaald hoe we verder gaan in 2020. We willen ieder bedanken die de moeite heeft genomen om mee te stemmen.

 

De vragenlijst is ingevuld door 25 F2 rijders, waarvan 7 F2 junioren.

Deelnemende F2 rijders in 2019 waren er 52, waarvan 8 rijders 1x een QR en 8 rijders 2x een QR hebben gereden, 36 rijders doen actief mee in het klassement. Komend jaar zijn er een aantal die stoppen of overstappen. Het aantal F2 rijders is afgelopen jaar afgenomen, voorgaande jaren waren er rond de 75 deelnemers.

 

Unaniem is er gestemd om door te gaan met de Supercup, wel iets veranderen.

Kort samengevat: terug naar het oude systeem, geen asfalt, geen semi finale. Nieuw: Kollum toevoegen aan rouleren finale. Junioren QR tellen mee voor telling consolation wanneer ze halverwege overstappen.

 

Qualifiers

6 qualifiers per jaar, waarvan 2 op Blauwhuis, 2 op Emmen, 2 op Kollum.

Geen qualifier op asfalt en geen eendaagse evenementen toevoegen.

 

Datums

Alle datums >> qualifiers en finale in 1 kalenderjaar. Finale is laatste, geen qualifier na de finale.

 

Puntentelling

3 heats + 5 punten extra wanneer je start. Finalepunten tellen niet mee.

 

Klassement

Geen schrapwedstrijd invoeren bij sr en jr.

Een junior rijder die halverwege het seizoen overstapt naar de F2 klasse, tellen de gereden QR mee (punten niet) om zich in de consulation te kunnen plaatsten (2x QR rijden mag je in consolation meerijden).

 

Prijsuitreiking

Standaard die iedere qualifier wordt uitgereikt aan de beste 3 rijders blijft, idem het prijzengeld voor de F2.

Gevraagd is er om prijzen voor de junioren, hiervoor doen wij een oproep voor sponsors. Prijzengeld voor de F2 dagprijzen wordt door de clubs betaald per QR.

 

Semi finale

Geen semi finale, oude systeem hervatten = consolation vooraf de finale. Idee van semi finale is positief alleen te weinig actieve F2 rijders in Nederland om een mooie semi finale op te starten. Format hervatten, hele jaar rijden voor punten welke tellen voor de finale.

 

Consolation

Terug naar oude systeem, consolation vooraf de finale. Meedoen aan consolation wanneer je 2x een QR hebt gereden.

 

Finale

Kollum toevoegen aan de finale naast Blauwhuis en Emmen, rouleren (Kollum 2020 finale).

Aantal deelnemers in de finale: 34 rijders.

Wanneer er niet voldoende finalisten zijn, deelnemers aanvullen aan de finale vanuit de consolation tot 34. Voostellingsronde behouden vooraf finale.

 

WOS en WF

Beide worden belangrijk gevonden. Plaatsing WOS: beste 8 uit het klassement plaatsen zich.

 

Keurmeesters

Positief, tevreden over inzet keurmeesters, wel zo eerlijk.

 

Bovenstaande is ook als pdf-bestand te downloaden:

Lees meer »

Zaterdag 18 januari 2020: Hot winternight

Waar is dat feestje, hier is dat feestje.
Zaterdag 18 januari de Hot Winternight 2020 in Drachten, gelijk na de eerste beursdag, gaat om 18.00 uur de feestzaal open en zal DJ Cees u alvast in de stemming brengen zodat speaker Klaas Huisman om 20.00 uur los gaat met de huldiging van de baan kampioenen van FAC Blauwhuis en ASE Emmen.
Daarna neemt liveband Freeway music het over en tijdens hun eerste pauze worden de overige titels bekent gemaakt: wie is er stockcar F1 en F2 coureur van het jaar 2019 geworden plus de overige titels gekozen door de bezoekers van PeWi.
Er is zo wel op de beursvloer tot 18.00 of daarna in het restaurant naast de feestzaal de mogelijkheid om lekker te eten om daarna volop te genieten van de feestavond welke beschikt over een zeer grote dansvloer.
De entree voor de feestavond is € 5,00 per persoon. Deelnemers aan de beurs hebben vrij toegang.

Lees meer »

Toon Schut wint de World of Shale 2019

Vanwege de vele regen die gevallen was is de is de WOS finale verplaatst van Mildenhall naar Northampton. 

Veteraan Toon Schut uit Dordrecht heeft op deze sintelbaan de World of Shale titel 2019 in de Formule 2 Stock Car klasse op zijn naam gezet. 

Grootste concurrent Dave Polley moest de strijd al binnen 1 ronde staken vanwege schade aan zijn bolide.

Van harte gefeliciteerd Toon.

Uitslag World of Shale H30 377 219 h12 235 524 h62 h159

Lees meer »

Wim Peeters wint de 10e editie F2 Stockcar Supercup

Winnaar van de 10e editie van de F2 Stockcar Supercup is 2-voudig wereldkampioen Wim Peeters.

 

Uitslag:

124 Wim Peeters

129 Michael Schutter

186 Ricardo Smidt

UK615 Josh Coleman

929 Colin schutter

Van harte gefeliciteerd allemaal.

Foto gemaakt door JM3Photos

Lees meer »

Uitslagen Semi finals 24-08-2019

De 2 semi's zijn verreden op Speedway Emmen. Ondanks dat het geen volle semi's zijn wordt er leuk gestreden voor een mooie finaleplek. Tsjalle Greidanus wint de eerste semi en Wim Peeters wint de tweede semi. Na de keuring is er meteen getosst voor de finale opstelling die volgende week zondag op Blauwhuis wordt verreden.

 

Hierbij heeft Wim de toss gewonnen en heeft gekozen voor pole position waardoor Tsjalle automatisch buitenkant eerste rij staat.

F2 Supercup Semi Final 1: 229-129-325-30-159-111-74-126-360-292
F2 Supercup Semi Final 2: 124-12-191-62-799-29-758-226-718-38

Lees meer »

Info Semi finals 24 augustus op Speedway Emmen

We hebben overleg gehad met de organisatie van ASE Emmen. Aanstaande zaterdag worden de 2 semi's aan het begin van de dag verreden. De indeling wie in de semi's zijn geplaatst staat nogmaals onderaan het bericht.

De semi's tellen niet als heat mee, de eerste 10 rijders van iedere semi plaatsen zich rechtstreeks in de grote finale op 1 september te Blauwhuis.

De overige semi rijders en de gele rijders uit het supercup klassement rijden vooraf de finale de consolation op 1 september.

 

Na de semi's worden er zoals iedere wedstrijd 3 heats en een finale gereden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen beslissen ze of er bijv. 3/4 systeem wordt verreden.

Na afloop van de semi's wordt er door de winnaars meteen coin toss door de winnaar van de toss bepaald of hij binnen of buitenkant wil starten in de finale.

Coureurs kunnen zich nog tot 22.00 uur vanavond inschrijven via de site van ASE Emmen.

 

Lees meer »

Semi finals 24 augustus op Speedway Emmen

Kwalificeer je over 2 weken voor de F2 Supercup finale. In Emmen worden op 24 augustus 2 semi's verreden waarbij de top 20 zich rechtstreeks plaatst voor de finale op 1 september te Speedway Blauwhuis. Schrijf je nu in via de site van Speedway Emmen.

Lees meer »