Venray 22-04-2019

Gepubliceerd op 23 april 2019 om 23:54

Voor het eerst in het 10 jarige bestaan van de F2 Stockcar Supercup was er 1 wedstrijd op asfalt gepland.
Raceway Venray was de locatie en een ieder moest met hun wagen rijden waarmee ze ook op de shale rijden.
De deelnemers waren zowel bij de junioren als bij de 16+ rijders niet groot.
Misschien de terughoudendheid voor de asfalt, misschien de afstand naar Venray of misschien omdat er ook geracet werd op Kollum. Wie zal het weten.


Bij de junioren stak er 1 rijder met kop en schouder boven een ieder uit en dat was de telg uit de bekende stockcar familie van 't Veer.
#616 Andy van 't Veer, zoon van #16 John van 't Veer en kleinzoon van John senior.
Elke race reed hij de snelste rondetijd en werd dus klassement-winnaar van de dag.
Bij de interviews tijdens de ererondes bleek ook weer dat bij hem ook het race virus in zijn bloed zit en de spontaniteit straalde er vanaf zoals dat ook bij vader en opa het geval is.


De F2 Stockcars (senioren) kende ook maar 1 winnaar. #54 Xander van Wijlick uit Hout-Blerick. Dit seizoen overgestapt vanuit de junioren, liet deze dag zien dat niet met hem te spelen valt. Hij liet op Speedway Emmen en op Blauwhuis zijn visitekaartje al achter. Op de asfalt konden de toppers in de 16 ronden tellende heats de overwinning niet opeisen. Xander won zowel alle heats als ook de finale. En zoals hij zelf al aangaf: "Ik moet nog veel leren met het afstellen en uitwegen van de auto." Ook een spontane rijder die het racen in zijn bloed heeft en toch met beide benen op de grond blijft staan.

 

Tussenstanden staan op: Tussenstand