Voorbeschouwing weekend 30 juni en 1 juli

Gepubliceerd op 27 juni 2018 om 23:09

Het is bijna zover, aankomend weekend worden de laatste 2 qualifiers verreden van de Automaterialen Ronald Morien F2 Supercup. Op zaterdag 30 juni wordt de 5e qualifier verreden te Kollum en op zondag 1 juli wordt de 6e en laatste qualifier verreden te Blauwhuis.

Wat gaat het spannend worden, de top ligt erg dicht bij elkaar.
De 26 beste rijders plaatsen zich rechtstreeks voor de grote finale die op 1 september wordt verreden op Emmen. Voorwaarde is wel dat je minimaal 3 qualifiers bent gestart. Dik 60 rijders hebben al meegereden aan de F2 Supercup, waarvan zich 26 plaatsen, maar ook voor de anderen zal er worden gestreden voor een goed plekje in de semi finale.

Rick de Graaf H335 heeft het hele seizoen al de koppositie in het klassement, knap! Rick rijdt een stabiel snel jaar. Tsjalle Greidanus H229, vorig jaar winnaar van de F2 junioren rijdt ook oppermachtig in het 1e jaar bij de senioren en staat op de 2e positie in het klassement. David Polley H381 rijdt dit jaar voor Van Spijker Motorsportteam en deze Engelsman rijdt hier met een Nederlandse licentie en rijdt ook zeer goed. Hij staat op de 3e plek. Op de 4e plek staat Wim Peeters H1, Wim heeft als doel om de finale van de F2 Supercup te winnen, hij heeft alle grote prijzen al gewonnen, onze wereldkampioen gaat ervoor!
Michael Schutter H129 staat op de 5e plek, Michael is ieder jaar bij de top en gaat er helemaal voor. Aan het begin van het seizoen moest hij even op gang komen, per qualifier zie je zijn punten stijgen. Patrick Tersteeg H47 rijdt dit jaar alleen de qualifiers van de F2 Supercup want hij wil de finale winnen en in de top rijden. Patrick rijdt dit jaar ook F1 en ook dat gaat hem goed af, hij wilde perse de F2 Supercup nog rijden en staat op de 6e plek. Op de 7e plek staat Daniel van Spijker, Daniel zal zeker voor de beste 8 voor de WOS willen rijden, hij mag graag in Engeland rijden. Richard Falkena H141 staat op de 8e plek en rijdt zijn laatste jaar in de F2, volgend jaar stapt hij over naar de F1 en wil dolgraag als jonge coureur nog een goede prestatie neerzetten in de F2 Supercup. Op de 9e plek staat teammaat H111 Sjouke Abma, Sjouke rijdt al een paar jaar rond deze positie in het klassement in de F2 Supercup en ook dit jaar rijdt hij weer goed mee. Op de 10 plek staat Sjoerd Kranenburg H126, een rustige rijder die mooi bij de top rijdt en mooi zijn punten pakt.

De punten liggen dicht bij elkaar het gaat reuze spannend worden. De beste 8 uit het eindklassement gaan door naar de grote World of Shale Final op 25 augustus te Stoke. De beste 2 gaan door naar de World Final op 8-9 september te Bristol.

Voor onze jonge toptalenten, de F2 junioren is het dit weekend het laatste weekend, zij rijden geen finale omdat ze op tijd rijden en niet op positie. Zondag na afloop worden in de tent dan ook meteen de 10 bekers uitgereikt aan de beste 10 van het eindklassement. De wisselbeker en we hebben een nieuwe grote wissel bokaal voor de winnaar. Vanzelfsprekend rijden ze dit weekend eerst voor de dagprijzen, de standaard voor de beste 3 rijders van de dag.

Jorrit v/d Wal H78 staat als leider van het klassement op nummer 1. Jorrit is een constante rijder met veel snelheid. Op de 2e plek staat Mark Veenstra H161 die zijn koppositie eerder heeft af moeten staan aan Jorrit, deze 2 jongens zijn aan elkaar gewaagd! Mark heeft 1 doel en zal er alles aan doen om een snelle rondetijd te rijden, hij wil weer naar de 1e plek. Op de 3e plek staat Xander van Wijlick H54 die iedere keer helemaal uit Limburg komt rijden, een constante rijder die zijn punten wel pakt. Op de 4e plek staat Klaas van Wieren, hij is halverwege het seizoen overgestapt naar de senioren. Op de 5e plek staat Jarno Emming H939 die in 3 qualfiers vele punten heeft gereden, een constante rijder die zeker omhoog zal gaan. Johnny Simons H323 ook een constante rijder die ook voor de top gaat en op de 6e plek staat. Op de 7e plek staat H139 Jarno v/d Wal, die dit jaar helemaal los komt en als een speer gaat, zal zeker in positie stijgen. H246 Willem Hermans op de 8e plek, een fanatieke rijder die er helemaal voor gaat. H74 Wiebe Feenstra heeft de laatste 2 qualifiers meegereden en reed super. Mick Verlaan H249 op de 10e plek, rijdt ook goed mee.

Wij verwachten alle prijswinnaars zondag na afloop in de tent bij de prijsuitreiking, we waarderen het als je persoonlijk je beker komt ophalen. We hebben de wisselbeker, een supergrote nieuwe wisselbokaal voor de winnaars, en voor de beste 10 van het eindklassement zijn er 10 prachtige bekers aangeboden door Marten van der Wal, Fullservice Vakbedrijf Nijland.

Wij hebben er zin in, we wensen alle coureurs sportieve qualifiers toe. Bezoekers dit wil je niet missen, tot ziens!