Nieuws nav afgelasting Kollum 01-07-2017

Gepubliceerd op 4 juli 2017 om 16:47

Senioren en junioren,

Afgelopen zaterdag is de 5e kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup en de Supercup voor de junioren in Kollum afgelast door het slechte weer in de week voorafgaand van de wedstrijd, door het slechte weer was de baan in dusdanig slechte conditie dat hierop niet gereden kon worden....
De organisatoren van de NAC Kollum hebben de afgelopen dagen contact gehad met de gemeente om deze wedstrijd op 5 augustus te laten verrijden, de gemeente heeft hiervoor een vergunning verleend.


De NAC Kollum organiseert al vele jaren autocrosswedstrijden, de laatste jaren zijn wij als Supercup organisatie ook welkom om hier 2 kwalificatiewedstrijden te rijden, hiervoor zijn wij als organisatie van de Supercup van de NAC Kollum dankbaar.
Ook zijn er sponsoren die zich aan de Supercup ( junioren en senioren) hebben verbonden met daarin de toezegging dat er 6 kwalificatiewedstrijden zijn en een finale!


Als organisatie van de Supercup zijn wij dan ook loyaal naar de NAC Kollum en de sponsoren toe, dit houdt in dat op 5 augustus de afgelaste kwalificatiewedstrijd gewoon verreden gaat worden en dat deze ook gewoon meetelt in het klassement van de Supercup.


Wij zijn er van bewust dat er rijders niet kunnen deelnemen door vakanties, werkzaamheden of andere redenen, echter de datum van 5 augustus stond wel vermeldt in de agenda van de NAC Kollum, helaas kunnen wij als organisatie het niet iedereen naar zijn zin maken dat gaat gewoon niet, ook rijders zullen in de toekomst keuzes moeten maken, wel zijn wij ervan bewust dat wij in de toekomst het kwalificatiesysteem zullen moet herzien, ik denk hierbij aan een schrapresultaat van een kwalificatiewedstrijd, dit gaat echter dit jaar niet gebeuren omdat het niet geloofwaardig overkomt om een reglement te veranderen.


Rest mij ook nog te vermelden om de organisatoren met respect te behandelen, er passeren nu dingen op sociaal media die de sport geen goed doen. De medewerkers van een promotor zijn allemaal vrijwilliger met een autosporthart, met elkaar moeten we er iets moois van maken, dus doe normaal naar elkaar toe!