Voorbeschouwing 2e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

Gepubliceerd op 22 mei 2017 om 21:30

Tekst: Ruud Kakernaak

Donderdag 25 mei 2017 ( Hemelvaartsdag)  wordt de 2e kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup verreden in Blauwhuis, de weersverwachtingen voor komende donderdag zijn prachtig dus zal het publiek weer massaal aanwezig zijn om naar mooie en spannende wedstrijden te komen kijken.

FAClogo-9.jpg

Junioren,

Tsjalle Greidanus was de eerste wedstrijd in Emmen oppermachtig, in elke manche wist hij de snelste rondetijd neer te zetten, dit betekent dat hij de maximale score van 50 punten behaalde, Klaas Jan Visser moest elke keer toezien dat zijn snelle rondetijden elke keer aan het einde van de manche door Tsjalle verbetert werden. Niels Tesselaar en Klaas van Wieren wisten ook lekker te scoren en nemen in de tussenstand de plaatsen 3 en 4 in. 14 coureurs waren de eerste wedstrijd in Emmen aanwezig maar dat worden er deze wedstrijd 20, dus dat betekent dat er hard gereden moet worden om de nodige punten binnen te halen.

DSC00875.jpg

F2 Junioren in actie op Speedway Blauwhuis (Foto PeWi)

Senioren,

Michael Schutter was de beste rijder de eerste wedstrijd in Emmen, 46 punten wist hij te scoren, de concurrentie liet af en toe een steekje vallen en daarom heeft Michael al een voorsprong op zijn naaste belager en titelverdediger Barry Bauer, wereldkampioen Wim Peeters staat 3e met 39 punten en Patrick Tersteeg de winnaar van de World of Shale staat met 35 punten 4e, Johannes van der Wal en Frits van Dis reden een goede 1e kwalificatiewedstrijd en nemen de plaatsen 5 en 6 in. Nieuwkomer Richard Falkena wist ook goed te scoren maar zal nu hij in de gradings is gestegen naar Superstar er alles aan moeten doen om zijn hoge positie te behouden. Sjeng Smidt junior en Ricardo Schmidt zullen niet aan de start verschijnen omdat zij beide geschorst zijn, dat is jammer want ook zij wisten goed te scoren de eerste wedstrijd, Fransie Burhenne was de eerste wedstrijd zeer snel helaas viel hij 1 manche uit, was dit niet gebeurd dan had hij waarschijnlijk in de top 3 gestaan.

Een groot deelnemersveld staat aan de start, de rijders hebben een aantal weken stil gestaan en zijn gebrand om te schitteren, dat beloofd dus weer mooie wedstrijden.