Voorbeschouwing Ronald Morien Stockcar F2 Supercup Seizoen 2017

Gepubliceerd op 5 april 2017 om 20:43

Het 8e jaar van de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup gaat aanstaande zaterdag van start op de baan van Speedway Emmen, de afgelopen jaren is de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup uitgegroeid tot de belangrijkste wedstrijd op shale in Nederland, dat de Nederlandse rijders in de Formule 2 momenteel heel succesvol zijn blijkt uit het feit dat in 2016 de World Final door Wim Peeters en de World of Shale door Patrick Tersteeg werden gewonnen, deze wedstrijden op Engels grondgebied werden voorheen altijd door de Engelse rijders gewonnen maar nu zijn het de Nederlandse rijders die de dienst uitmaken.

Het aantal deelnemers aan de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt en nog steeds groeit het deelnemersveld mede door een goede doorstroom van de jeugd, want ook gaat dit jaar voor het 3e jaar in successie de junioren Supercup van start, de winnaars van de junioren Supercup van de afgelopen 2 jaar Sander Goos en Richard Falkena zijn al zeer succesvol bij de senioren.

 

DSC08444-X2.jpg

Wereldkampioen Wim Peeters heeft in Nederland bijna alles gewonnen wat er te winnen valt in deze klasse maar de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup staat nog niet op zijn palmares, Wim heeft deze prijs op zijn wensenlijst staan maar weet dat de concurrentie hevig is. Toon Schut was de 1e winnaar van de Supercup in 2010 en wist dit kunstje ook in 2013 en 2014 te herhalen en ondanks dat hij van de meeste rijders makkelijk de vader had kunnen zijn blijft hij nog altijd een favoriet om Supercup nr.4 op zijn naam te schrijven. Barry Bauer de winnaar van de Supercup in 2015 en 2016,  heeft in Nederland alle grote finales op shale al gewonnen maar wil graag de trilogie voltooien en zal ook dit jaar weer 1 van de te kloppen mannen zijn. Patrick Tersteeg wist het afgelopen jaar in Belle Vue de World of Shale op zijn naam te schrijven en wil nu ook in Nederland een grote finale pakken, andere kanshebbers zijn Sjeng Smidt junior, Sjeng is weer terug uit de Formule 1 waar hij tot de snelste coureurs behoorde, Michael Schutter is altijd zeer snel en heeft ook al aardig wat overwinningen gepakt alleen een grote titel ontbreekt nog op zijn lijst, Michael is ook een rijder waar we rekening mee moeten gaan houden dit seizoen.

Welke rijders zullen gaan verrassen dit jaar, er zijn er nogal wat, Guus Hermkens en Mike Sijbers waren het afgelopen jaar goed op dreef en zullen zich dit jaar weer laten gelden. Peter Schut en Daniel van Spijker rijden allebei in een door David Polley gebouwde stockcar en zijn daar zeer over te spreken, ook zij zullen zich laten gelden dit jaar.

Nieuwkomers als Richard Falkena en Jouke Visser beschikken over genoeg snelheid om mee te doen met de prijzen en zijn zeker rijders waar dit jaar rekening mee gehouden gaat worden. Outsiders zijn in mijn ogen Sjeng Smidt sr., Ricardo Schmidt, Chris van der Elst, Marcel Sipma en Christiaan Smidt ( winnaar in 2011), deze rijders zijn allemaal in staat om goede resultaten te boeken.

Pascalle Koopmans de laatste jaren de enige vrouwelijke coureur heeft dit jaar gezelschap gekregen van haar zusje Stephanie en Baukje Greidanus, deze 3 dames zullen er alles aan doen om hun mannelijke collega’s voor te blijven!

Kortom het gaat weer een mooi Ronald Morien Stockcar F2 Supercup jaar worden.

 

Ruud Kwakernaak