Verslag Finale Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup

Gepubliceerd op 20 september 2016 om 21:00

Door Ruud Kwakernaak

Semi Finale

22 coureurs stonden aan de start in de Semi Finale om een plaats te veroveren in de finale van de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup, er waren nog 6 plaatsen te vergeven dus er moest nog wel even om gestreden worden. In deze semi finale stonden een aantal rijders die zich normaal gesproken rechtstreeks voor de finale plaatsen maar om verschillende redenen nu veroordeelt waren tot de Semi Finale. Sjeng Smidt junior die zowel bij de Formule 1 en 2 tot de beste rijders van Nederland behoort kende een superslechte start en verloor vanaf de eerste rij gelijk een hoop plaatsen. Colin Schutter, Ricardo Schmidt en World Cup winnaar Rick Lenssen gingen met elkaar de strijd aan om de eerste 3 plaatsen, Sjeng Smidt junior wist zich na zijn slechte start vrij snel naar voren te rijden maar moest na een aantal rondes de strijd staken met motorproblemen.

Ricardo Schmidt wist zich vooraan los te rijden van Rick Lenssen en Colin Schutter. Op de plaatsen 4, 5 en 6 wisten Kay Lenssen, Marten v/d Wal en oud Supercup Christiaan Smidt zich te nestelen. Achter deze mannen gebeurde er genoeg in deze semi finale maar geen van de achterblijvers kon zich in de strijd mengen om de eerste 6 plaatsen, Ricardo Schmidt wist deze Semi Finale dan ook verdiend op zijn naam te schrijven en pakte hiermee een plek voor de finale, Rick Lenssen pakte de 2e plaats voor Colin Schutter. Marten v/d Wal eindigde als 4e voor Kay Lenssen. Christiaan Smidt pakte de 6e plaats en wist zich eveneens voor de finale te plaatsen.

Finale

Voorgaand aan de wedstrijd werden Wim Peeters, Dave Polley en Michael Schutter gehuldigd door de organisatie van de Supercup voor hun prestaties tijdens de World Final in Mildenhall, Wim Peeters wist daar met overmacht de wereldtitel te pakken, Dave Polley en Michael Schutter eindigde in deze wedstrijd als de nummers 3 en 4 maar na afloop werd de stockcar van de nummer 2 Steve Wycherley afgekeurd, Steve tekende protest aan tegen deze beslissing, de beslissing werd terug gedraaid maar daar waren Dave Polley en Michael Schutter het niet mee eens en tekende tegenover deze beslissing weer protest aan, dit protest moet echter nog behandeld worden zodra hier een uitslag over is zal deze ook op deze site/pagina vermeldt worden.

Na de huldiging van deze 3 rijders moesten de rijders een voorstellingsronde rijden, tijdens deze voorstellingsronde kregen de rijders een mooi vaantje welke beschikbaar was gesteld door ASF Racing Productions en een paar handschoenen van Simpson. Dit werd door alle deelnemers zeer gewaardeerd. De rijders kwamen net zoals de World Final de baan op, dus eerst de rijders die aan de binnenkant stonden, voordat de eerste rijder de baan op kwam werd de Supercup getoond door Dana Pompstra en Michelle van Wamelen die tijdens deze finale optraden als rondemiss.

Nadat iedere rijder zijn voorstellingsronde had gereden konden de rijders zich opmaken voor de finale. Voorafgaand werd aangegeven dat er eerst 1 warmings-up ronde werd gereden en de ronde daarna de start werd vrijgegeven. Terwijl het vuurwerk afging werden diverse rijders in de warming-up ronde ongeduldig of ze hadden het niet begrepen maar in bocht dachten diverse rijders dat de start was vrijgegeven, nogmaals werd er door de wedstrijdleiding en de bochtencommissarissen aangegeven 1 warming-up ronde, ook nu ging het niet helemaal goed maar de rijders bleven nu in hun positie rijden, na het vallen van de groene vlag was het Patrick Tersteeg die de leiding pakte voor Barry Bauer, gelijk in de eerste rondes wisten zij al diverse keren van positie te wisselen, Wim Peeters voor het eerst rijdend met zijn gouden spoiler pakte plaats 3 voor Dave Polley, Michael Schutter en Toon Schut.

14329924_338132296530240_6540406932919552389_n.jpg

Foto JM3photos 

In ronde 2 ging het mis voor Paul Webb, Bart Verhoef en Marten v/d Wal, aan het einde van bocht 2 waren zij o.a. betrokken bij een crash, hierdoor werd er met geel gezwaaid en konden de rijders zich opmaken voor de herstart. Na de herstart was het Patrick Tersteeg die samen met Barry Bauer iets wegreed van de achterblijvers, voor wereldkampioen Wim Peeters was de wedstrijd snel voorbij, met pech moest hij opgeven.

Na een ronde of 5 wist Patrick Tersteeg een gaatje te slaan op Barry Bauer, Michael Schutter wist Dave Polley van de 3e plaats te verdringen en ook Toon Schut wist Dave Polley te passeren. Fransie Burhenne die de laatste maanden heel goed rijdt wist zich vanuit het achterveld op plaats 6 te nestelen. Patrick Tersteeg leek op weg naar de overwinning maar bij het dubbelen van de achterblijvers wist Barry Bauer het gat toch weer dicht te rijden. Barry zette gelijk de aanval in op Patrick en er stond weer een mooie strijd tussen deze 2 rijders, diverse keren werd er van een positie gewisseld.

Michael Schutter profiteerde hier volop van en leek hiervan te profiteren, maar nadat Michael de leiding had overgenomen ging het gelijk in de eerste bocht mis, Michael ging dwars en na een tik van Patrick ging hij hierdoor in de rondte, Barry profiteerde hier volop van en wist gelijk een mooi gat te slaan op Patrick, Patrick kon zijn weg direct vervolgen en behield de 2e plaats maar Michael viel ver terug. Met nog 5 rondes te gaan had Barry een mooie voorsprong en wist hij deze te behouden, Patrick Tersteeg probeerde het gat nog wel dicht te rijden maar veel dichterbij kwam hij niet, Barry pakte na de winst van vorig jaar wederom de Supercup voor Patrick Tersteeg. Toon Schut pakte de 3e plaats voor Dave Polley die de beste rijder uit Engeland was. De top vijf werd volgemaakt door Fransie Burhenne die een zeer goede wedstrijd reed. Na het val van de finishvlag werd het vuurwerk ontstoken en kon Barry Bauer de felicitaties in ontvangst nemen.