Voorbeschouwing 6e kwalificatie wedstrijd

Gepubliceerd op 30 juni 2016 om 22:44

Door Ruud Kwakernaak

Aanstaande zondag wordt in Kollum op het ”van der Schaaf circuit” de laatste kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup voor de senioren gereden, de junioren rijden hun laatste kwalificatiewedstrijd en aan het eind van de dag worden de punten van de 6 kwalificatiewedstrijden bij elkaar opgeteld en diegene met de meeste punten bij de junioren is dan winnaar van de Supercup.

Junioren,

Richard Falkena, Klaas Jan Visser en Tsjalle Greidanus heersen dit jaar bij de junioren, van de 5 voorgaande kwalificatiewedstrijden eindigden deze 3 jeugdige talenten constant bij de eerste drie, Klaas Jan Visser won de 1e wedstrijd in Emmen en Tsjalle Greidanus de 2e wedstrijd in Blauwhuis maar de laatste 3 wedstrijden in Kollum, Emmen en Blauwhuis werden gewonnen door Richard Falkena. Door zijn constante presteren de laatste wedstrijden heeft Richard Falkena dan ook een mooie voorsprong in het klassement, 15 punten staat hij voor op Klaas Jan Visser die op zijn beurt weer een voorsprong van 6 punten heeft op Tsjalle Greidanus. Deze drie rijders hebben een dusdanige voorsprong op de andere coureurs dat zij met zijn drieën gaan uitmaken wie de Supercup mee naar huis mogen nemen. Om de plaatsen 4, 5 en 6 zal ook nog een mooie strijd plaatsvinden, Wiebe Feenstra, Nigel de Kock en Yoren Winands nemen momenteel deze plaatsen in, Wiebe Feenstra heeft 76 punten, Nigel de Kock 75 punten en Yoren Winands 74 punten, deze jonge rijders zullen er dan ook alles aan doen om hun positie vast te houden of te verbeteren. Voor de eerste 10 coureurs in het eindklassement van de Supercup zijn er prijzen te verdienen, Willem Kloosterman, Jeffrey van der Wal, Baukje Greidanus en Patricia Neet zijn de coureurs die daarvoor nog volop aan het strijden zijn. Baukje Greidanus en Patricia Neet zijn de snelste dames in deze klasse en zullen zeker laten zien dat ze niets voor de jongens onder doen. Het belooft in ieder geval een spannende laatste kwalificatiewedstrijd te worden.

 

20160702.jpg

Senioren,

Patrick Tersteeg staat al vanaf de eerste wedstrijd in Emmen dit jaar aan de leiding in het tussenklassement van de kwalificatiewedstrijden om de Supercup, door zijn constante prestaties heeft Patrick zich op papier al geplaatst voor de World Final en de World of Shale, de komende wedstrijd zal Patrick er dan ook alles aan doen om zijn 1e plaats in het eindklassement van de kwalificatiewedstrijd te handhaven zodat hij vanaf de beste startplaats mag starten tijdens de finale om de Supercup in Emmen op zaterdag 17 september. Barry Bauer de winnaar van de Supercup in 2015 staat op de 2e plaats in het klassement, Barry is op papier al gekwalificeerd voor de World of Shale maar heeft nog een aantal punten nodig om zich te kwalificeren voor de World Final, Barry zal er echter ook alles aan doen om na deze wedstrijd als eerste in eindklassement van de kwalificatiewedstrijden te staan zodat hij de beste startplaats heeft in de finale, Barry zijn achterstand op Patrick is momenteel 12 punten. Toon Schut meervoudig winnaar van de Supercup staat op 2 punten achterstand van Barry op een 3e plaats in het tussenklassement, Toon die elke finale wilt winnen zal er op gebrand zijn om op de 1e startrij te staan in de finale van de Supercup, ook voor Toon is de kwalificatie voor de World of Shale een feit maar ook hij zal voor de World Final nog wat punten moeten sprokkelen. Wim Peeters was de laatste wedstrijden de snelste coureur in het sterke deelnemersveld, Wim is ook al zeker van de World of Shale maar heeft 2 ijzers in het vuur voor de World Final, Wim staat er op het asfalt ook goed voor en ook op shale staat hij er goed voor maar daar is hij nog zeker voor de World Final, in het tussenklassement staat Wim op de 4e plaats, 11 punten achter op Toon Schut, op de 5e plaats staat de dit jaar goed presterende Guus Hermkens, door zijn goede prestaties zal Guus nu moeten starten bij de rooddakers, Guus is zeker van de World of Shale maar nu hij zo goed staat wil hij meer, een rij naar voren voor de finale om de Supercup maar ook plaatsing voor de World Final, Guus zal echter dan wel moeten afrekenen met Michael Schutter, Michael behoort zeker bij de snelste rijders maar kent ook veel pechmomenten, Michael staat 8 punten achter op Guus en Michael kennende zal hij er alles aan doen om Guus te passeren in het tussenklassement. Op de plaatsen 7 en 8 staan met hetzelfde aantal punten Sjeng Smidt sr. en Sander Goos, hun achterstand op de eerste 6 rijders is behoorlijk groot maar voor kwalificatie om de World of Shale staan zij er goed voor, ook zullen zij blijven strijden voor een goede startplaats voor de finale om de Supercup. Als Sjeng of Sander steken laten vallen tijdens deze laatste kwalificatiewedstrijd dan zullen Johan Goos, Nick de Boorder, Sjoerd Kranenburg en Jelle Tesselaar klaar staan om toe te slaan, Mike Sijbers heeft in principe ook nog kans maar laat deze wedstrijd aan zich voorbij gaan.

De wedstrijden in Kollum beginnen om 11.00 uur, het beloofd een mooie wedstrijd te worden.

Ruud Kwakernaak