Verslag 1e kwalificatiewedstrijd Ronald Morien Stockcar F2 Supercup Emmen 09 april 2016

Gepubliceerd op 10 april 2016 om 15:53

Junioren

Klaas Jan Visser wint de 1e kwalificatiewedstrijd!

20 coureurs verschenen aan de start voor de 1e kwalificatiewedstrijd om de supercup, in de eerste manche was het Richard Falkena die deze dag gevolgd werd door Radio 1 de snelste tijd van deze manche, Richard reed een snelste rondetijd van 15.913 seconde en was hiermee de enige coureur die onder de 16 seconde dook, Klaas Jan Visser kwam dichtbij de tijd van Richard maar moest met een snelste ronde van 16.027 seconde genoegen nemen met de 2e tijd in deze manche. Tsjalle Greidanus was in de beginfase de snelste coureur, in de 5e ronde zette hij een tijd neer van 16.112 seconde, deze tijd kon hij echter niet meer verbeteren en daarmee eindigde hij op een 3e plaats in deze manche. In de 2e manche waren het dezelfde 3 coureurs die de snelste tijden noteerden in deze manche, alleen het verschil tussen Richard Falkena en Klaas Jan Visser was het klein mogelijkste verschil wat er te meten was, namelijk 1/1000 van een seconde, Richard zijn snelste rondetijd was 16.138 seconde en die van Klaas Jan 16.139 seconde. Tsjalle Greidanus noteerde een tijd van 16.300 seconde. In manche 3 moest Richard Falkena genoegen nemen met de 4e plaats, Klaas Jan Visser die echt een topdag kende wist deze manche de overwinning te pakken met een mooie tijd van 16.685 seconde, Nigel de Kock die in de eerste manche uitviel pakte een verrassende 2e plaats in deze manche, Nigel noteerde een tijd van 16.801 seconde, Wiebe Feenstra verbeterde elke manche zijn positie, in manche 1 werd hij 7e, in manche 2 5e en in de 3e manche pakte hij de 3e plaats met een tijd van 16.933 seconde.  Nadat de punten waren opgeteld kon Klaas Jan Visser worden gehuldigd als winnaar van de 1e kwalificatiewedstrijd met 33 punten, Richard Falkena eindigde met 32 punten op de 2e plaats voor Wiebe Feenstra met 23 punten, deze drie coureurs kregen allemaal een mooie standaard die door medesponsor Berco BV ter beschikking worden gesteld.

12938162_508479832677404_3482685979424110580_n.jpg

#686 Klaas Jan Visser wint 1e kwalificatiewedstrijd bij de junioren. (Foto Johnmdriefoto)

Senioren

Patrick Tersteeg wint 1e kwalificatiewedstrijd.

De eerste manche lag de baan er heel slecht bij, gelukkig veranderde dat wel in de loop van de dag. Wim Peeters en Michael Schutter 2 favorieten voor deze kwalificatiewedstrijd begonnen de dag heel slecht, beide coureurs moesten opgeven met pech. Barry Bauer de winnaar van de Supercup 2015 liet deze manche zien dat hij er op gebrand was op goed te scoren in deze eerste wedstrijd in een strak tempo wist hij deze manche op zijn naam te schrijven. Toon Schut die voor een verkeerde instelling van zijn veren had gekozen liet zien dat ervaring meetelt in deze klasse, op routine en in een goed tempo pakte hij de 2e plaats voor Rick Lenssen, Peter Schut bekeek het in begin rustig aan maar in de loop van de manche had hij een mooi tempo te pakken en daarmee bereikte hij een nette 4e plaats voor Guus Hermkens die eindelijk eens van alle tegenslagen verlost was.

In de 2e manche was het Jelle Tesselaar die op weg leek naar zijn 1e manche overwinning van de dag, helaas een herstart gooide voor Jelle roet in het eten, snelle en ervaren coureurs zoals Sjeng Smidt senior , Barry Bauer, Patrick Tersteeg, Toon Schut en Mike Sijbers zaten kort achter hem, in de bocht na start en finish ging Jelle in de rondte en moest hij de strijd staken, Sjeng Smidt profiteerde hier volop van en wist deze manche te winnen voor Patrick Tersteeg en Barry Bauer. Toon Schut pakte de 4e plaats voor Mike Sijbers.

In de 3e manche was het Sander Goos die aan de leiding ging, Sander was in zijn 1e manche uitgevallen met een kapotte steekas, Michael Schutter die ook pech kende in zijn 2e manche ( lekke band) was er echter snel bij om Sander van de eerste plaats te verdringen, ook Wim Peeters ging ouderwets supersnel rond en wist zich snel naar voren te rijden. Sander Goos wist de 2e plaats niet vast te houden en werd in deze manche nog gepasseerd door Wim Peeters en Patrick Tersteeg. Michael Schutter pakte echter de overwinning voor Wim en Patrick. Sander wist de 4e plaats vast te houden voor Toon Schut die weer genoeg punten scoorde deze manche.

In de 4e en laatste manche voor de kwalificatie van de Supercup lukte het Jelle Tesselaar wel de overwinning te pakken, Wim Peeters probeerde het nog wel maar de manche duurde een paar rondes tekort voor Wim om de overwinning te pakken, Patrick Tersteeg ging ook weer snel rond en pakte de 3e plaats voor Sander Goos die zijn tweede 4e plaats pakte voor Colin Schutter die ook weer eens actief was in de formule 2. Patrick Tersteeg pakte door zijn constante optreden in deze kwalificatiewedstrijd een verdiende 1e plaats met 30 punten voor Toon Schut en Barry Bauer beide met 27 punten, Toon Schut werd de 2e prijs toegekend omdat zijn resultaat in zijn laatste manche beter was dan Barry zijn beste resultaat in zijn manche.

12472570_490047731192766_1733388844110301521_n.jpg

Gedrang voor een positie tijdens een van de heats. (Foto Johnmdriefoto)

Na afloop werden bij de junioren en senioren de carburateur en inlaatspruitstuk gecontroleerd, bij de gecontroleerde stockcars zijn geen onregelmatigheden aangetroffen en daardoor allemaal goedgekeurd.