Voorbeschouwing 1e kwalificatie Ronald Morien Stockcar F2 Supercup

Gepubliceerd op 5 april 2016 om 23:47

(Door Ruud Kwakernaak)

Zaterdag 9 april 2016 is de eerste kwalificatiewedstrijd van de Ronald Morien Stockcar F2 Supercup welke gehouden gaat worden op de stockcar arena van Speedway Emmen, zowel voor de junioren als de senioren is dit de eerste kwalificatiewedstrijd van het seizoen waarvan de finale op zaterdag 17 september in Emmen verreden gaat worden. Er zijn in verhouding met vorig jaar weer wat veranderingen doorgevoerd, deze veranderingen staan allemaal op de website, ook deze is geheel vernieuwd!

Junioren

Een aantal rijders hebben het afgelopen jaar de overstap naar de senioren gemaakt maar dat betekent niet dat de klasse er minder op geworden, integendeel de laatste wedstrijd afgelopen zondag stonden er gewoon weer 20 coureurs aan de start, wel is er duidelijk te zien dat er al wat rijders een aantal jaren in deze klasse rijden en dat er ook weer nieuwe coureurs aanwezig zijn. Richard Falkena uit Nijland is momenteel de te kloppen rijder, zowel op Emmen, Kollum en Blauwhuis wist hij de finale te winnen, Teun Hermans uit Beugen, Max Spaansen uit Winkel, Wiebe Feenstra uit Koudum, Jeffrey v/d Wal uit Nijland, Tsjalle Greidanus uit Franeker, Mika Morien uit Wiuwert en Klaas Jan Visser uit Kollummerzwaag zijn coureurs die het Richard Falkena zo moeilijk gaan maken. Ook rijden er een aantal meiden mee in deze klasse en deze doen niet onder voor de jongens, Patricia Neet uit Nieuwerkerk aan de IJssel en Baukje Greidanus uit Franeker rijden al een aantal jaren mee en gaan elke wedstrijd vooruit.

 

DSC08274-XL.jpg

#124 Wim Peeters en #116 Barry Bauer in actie op Speedway Emmen. (Foto PeWi)

Senioren

De eerste wedstrijden zullen interessant worden voordat de nieuwe gradings bekend gemaakt gaan worden, Sander Goos uit Schoorl, Jelle Tesselaar uit Winkel, Jordi de Boer uit Harkema en Nick de Boorder uit Westzaan zijn jongens die vanuit de junioren zijn overgestapt naar de senioren, omdat zij nog witdakers zijn mogen zij vooraan starten en weten zich goed in de punten te rijden, het zal voor deze rijders ongetwijfeld moeilijker worden zodra zij onder een andere dakkleur moeten gaan starten. De favorieten om de supercup te winnen zijn onder andere Michael Schutter uit Noorden. Michael heeft de afgelopen winter samen met zijn monteurs een nieuwe stockcar gebouwd en met succes, de eerste wedstrijd in Emmen werd hij in de finale 3e maar het afgelopen weekend wist hij zowel de finales van Kollum en Blauwhuis op zijn naam te schrijven. Patrick Tersteeg uit Bodegraven pakte in Emmen de 1e finalewinst van het seizoen, Patrick is een ervaren rijder die al jaren om de overwinningen mee strijd. Wim Peeters uit Nijmegen en Toon Schut uit Dordrecht zijn 2 rijders die zowel op shale als op het asfalt absolute toprijders zijn. Toon heeft de Supercup al 3 keer gewonnen en zal hem ook graag voor de 4e keer willen winnen. Wim Peeters heeft al bijna alles gewonnen maar de Supercup nog nooit. Wim zal er alles aan doen om deze ontbrekende prijs ook binnen te halen. Barry Bauer uit Bergschenhoek won het afgelopen jaar de Supercup maar ook nog 4 andere titels, dit jaar zit het even tegen in de finales maar in de finale afgelopen zondag was hij tot zijn uitvallen wel de snelste man van het veld. Barry zal er ook van alles aan doen om zijn titel te prolongeren. Rijders die zeker voor verrassingen gaan zorgen dit jaar zijn Ron van Wamelen uit Pijnacker en Mike Sijbers uit Baarlo, beide rijders rijden in een nieuwe stockcar vooral Mike gaat momenteel erg hard, hij heeft al diverse manche overwinningen op zijn naam geschreven en het is wachten op zijn eerste finale overwinning. Rick de Graaff uit Oudesluis heeft de laatste wedstrijden veel pech gekend maar Rick kennende zal hij nooit opgeven en als hij de pechduivel heeft uitgebannen zal hij zeker weer voor de overwinning mee gaan strijden. Het zal in mijn ogen een superspannend jaar worden met veel verschillende winnaars wat de strijd alleen maar mooier maakt.