Home » Nieuws

WE PAKKEN DUBBEL UIT! Automaterialen Ronald Morien en Verhoef bandenservice!

Hoofdsponsor ben je vaak voor een paar jaar en dan geef je ‘het stokje’ weer door aan een ander.

Zo gaat het ook bij de F2 Supercup, automaterialen Ronald Morien had na een paar jaar vaste hoofdsponsor te zijn geweest, aangegeven dat het na het jaar 2020 tijd was om ‘het stokje’ door te geven.

Maar ineens liep alles anders dan gepland, door de Corona wat ons allemaal overviel, werden alle races stilgelegd. Er was geen F2 Supercup in 2020 en ook in 2021 konden we geen F2 Supercup organiseren. Ondertussen waren er al wel wat oriënterende gesprekjes geweest met een potentiële nieuwe hoofdsponsor, Verhoef bandenservice, Bart is tevens zelf F2 rijder en was meteen enthousiast.

In 2022 worden de Corona maatregelen versoepeld en kunnen we weer racen en een F2 Supercup organiseren. Helaas heeft onze hoofdpromotor een herseninfarct gekregen en is hij voorlopig niet in staat de F2 Supercup te organiseren. We hebben zoiets moois opgezet, 10 jaar lang F2 Supercup, dat kunnen we nu toch niet zomaar voorbij laten gaan. We willen door, voor de rijders!

Ge en Maarten, de F2 keurmeesters sluiten aan bij het bestuur en bieden aan om het samen te gaan oppakken, Ge neemt Yme zijn taak als aanspreekpunt voorlopig over. Het bestuur is onlangs samen gekomen en hebben de racekalender vastgesteld en de taken verdeeld.

In deze korte tijd wordt Verhoef bandenservice benaderd en die houdt zijn belofte en wil graag nieuwe hoofdsponsor worden. ASF Racing Merchandise wordt ingeschakeld om snel het logo aan te passen met de herkenbaarheid van het oude logo.

Maar dan komt er een bericht van automaterialen Ronald Morien, er was nog geen sprake van om te stoppen als hoofdsponsor, in deze korte tijd is de communicatie spijtelijk niet helemaal goed verlopen.

Verhoef bandenservice en automaterialen Ronald Morien hebben onderling contact gehad en verheugden ons met het grote nieuws om samen hoofdsponsor te worden. Fantastisch nieuws, we zijn zeer verheugd dat we voor de F2 stockcar en de F2 stockcar junioren een spectaculaire F2 Supercup kunnen organiseren en het naar een hoger niveau te brengen.

 

We zijn druk bezig met de organisatie en het beloofd een vernieuwend jaar te worden, we zullen niet alles verklappen, dit zien jullie bij de 1e qualifier.

Ons doel is dat we ons inzetten voor een kampioenschap in deze mooie raceklasse, de stockcar F2 en de groeiende enthousiaste F2 stockcar junioren, waarin competitief gestreden wordt in het klassement en staan garant voor veel actie op de baan.

Er worden vele prijzen beschikbaar gesteld, iedere qualifier is er een mooie herinnering voor de beste 3 rijders en hebben we aandacht voor deze rijders. De klapper van het jaar is de finale, hierin zijn vele prijzen te winnen en wint de winnaar de felbegeerde oranje-wit geblokte spoiler, waarmee hij een jaar mag rijden. De wisselbokaal rouleert ieder jaar. Daarnaast strijden de rijders voor een plekje in de World Of Shale en de World Final, de beste rijders plaatsen zich door het klassement van de F2 Supercup en mogen naar Engeland.

Naast de 2 hoofdsponsors bestaat de F2 Supercup uit meerdere sponsoren, die het allemaal mogelijk maken om de F2 Stockcar sport op de kaart te zetten. Wij hebben er zin in, en zien jullie op de 1e qualifier op 18 april te Kollum.