Verslag 2e kwalificatie wedstrijd 25 mei Speedway Blauwhuis

Gepubliceerd op 31 mei 2017 om 18:43

Blauwhuis 25 mei 2017 ( Hemelvaartsdag) (door Ruud Kwakernaak)

Junioren,

Koploper na de eerste wedstrijd in Emmen Tsjalle Greidanus verloor tijdens de 1e manche in Blauwhuis direct al dure punten,  een DNF betekende 0 punten, concurrent Klaas Jan Visser wist hiervan optimaal te profiteren en wist met een supersnelle laatste ronde de mancheoverwinning te pakken voor Klaas van Wieren, ook Niels Tesselaar deed het goed in een veld van 23 jonge coureurs, hij wist de 3e plaats te pakken voor Wiebe Feenstra en Mark Veenstra.

De 2e manche werd wel een prooi voor Tsjalle Greidanus, met de snelste rondetijd van de dag wist hij de steeds beter presterende Jorrit van der Wal af te troefen, Klaas Jan Visser moest in deze manche genoegen nemen met de 3e plaats, Mark Veenstra was in deze manche iets sneller als Wiebe Feenstra en daardoor pakte Mark nu de 4e plaats voor Wiebe.

Klaas Jan Visser pakte in de 3e manche wederom de overwinning maar voor de 2e plaats was het superspannend, in ronde 7 zette Tsjalle Greidanus zijn snelste ronde neer maar Nigel de Kock deed dat in de 8e ronde, nu was het geval dat beide rondes even snel waren maar omdat Tsjalle het in de 7e ronde presteerde en Nigel in de 8e ronde ging de 2e plaats naar Tsjalle en moest Nigel genoegen nemen met de 3e plaats. Klaas van Wieren pakte de 4e plaats in deze manche voor de deze dag goed rijdende Mark Veenstra.

Nadat alle punten waren  opgeteld en de keuringen gedaan waren werd Klaas Jan Visser gehuldigd als dag winnaar voor Mark Veenstra en Jorrit van der Wal. Voor Klaas van Wieren leverde de keuring een diskwalificatie op, zijn stockcar voldeed niet aan de keuringseisen en dit betekende dat zijn 2e plaats in rook op ging.

Senioren,

46 coureurs stonden aan de start voor de 2e kwalificatiewedstrijd om de Ronald Morien Stockcar Formule 2 Supercup, een aantal aansprekende coureurs waren om diverse redenen niet aanwezig, Barry Bauer de laatste 2 jaar winnaar van de Supercup heeft een tijdelijke pauze ingelast, het runnen van een eigen APK station kost veel tijd en het ontbreekt Barry gewoon de tijd om optimaal aan de start te verschijnen, Barry zal per week bekijken of het racen te combineren is met zijn werk, als dat niet het geval zal hij niet rijden. Sjeng Smidt junior en Ricardo Schmidt mochten vanwege een schorsing niet starten en dat zijn ook smaakmakers in deze klasse, Johannes van der Wal zijn motor was nog niet klaar en moest ook deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

De 1e manche was het Willie Peeters die de overwinning pakte, Patrick Tersteeg kwam nog heel dichtbij maar moest de overwinning toch aan Willie laten, Richard Falkena die als een komeet in de gradings omhoog is geschoten maakte zijn status als superstar volledig waar en pakte de 3e plaats voor Fransie Burhenne, Toon Schut die een goed begin van de manche kende pakte de 5e plaats voor Maikel Abbenbroek die lang aan de leiding reed!

Sjouke Abma reed een hele knappe 2e manche op zijn thuisbaan, met goede rondetijden wist hij een mooie voorsprong op te bouwen en deze wist hij te verzilveren met de manche overwinning, Jordi de Boer reed ook een knappe wedstrijd en pakte een nette 2e plaats voor Wim Peeters die Michael Schutter netjes voorbleef. De 5e plaats was voor Vincent Tersteeg die weer een gedegen race reed!

Maikel Abbenbroek leek in de 3e manche op weg naar een manche overwinning maar Wim Peeters wist hem toch te passeren aan het einde van de manche, hierdoor wist Wim deze manche op zijn naam te schrijven, Maikel pakte de 2e plaats voor Raymond Surink die deze manche geen tegenslag kende en een mooie 3e plaats pakte, Willie Peeters deed het ook in deze manche goed en een 4e plaats was voor hem voor de wederom goed presterende Jordi de Boer. Voor Toon Schut en Sjouke Abma was het een drama manche, beide coureurs moesten een stockcar met motorpech parkeren en voor beide was hun race dag ten einde.

De 4e manche leverde een overwinning op voor Sjeng Smidt sr., Sjeng had in zijn 1e manche last van een kapotte schokbreker en kwam daardoor niet verder dan de 17e plaats, in deze manche wist hij al snel de leiding te pakken en afgetekend won hij deze manche voor Michael Schutter die weer goed en snel naar voren kwam, de 3e plaats was voor Marco van Stralen die een goede manche reed, Fransie Burhenne pakte weer een 4e plaats voor Guus Hermkens die steeds beter gaat met zijn nieuwe stockcar.

Was het in manche 4 een van de oudste coureur die de overwinning pakte, in manche 5 was een van de jongste, Richard Falkena liet zien dat hij ook als superstar overwinningen kan pakken. Guus Hermkens wist in deze manche een keurige 2e plaats bijschrijven voor Jeffrey van der Wal die een mooie 3e plaats binnen haalde voor Daniel van Spijker die Marcel Simons voorbleef.

In de laatste manche stonden behoorlijk wat toppers aan de start, Wim Peeters wist deze manche zeer overtuigend te winnen voor Michael Schutter, op een behoorlijke achterstand pakte Max Commandeur een mooie 3e plaats voor Sjeng Smidt senior en Patrick Tersteeg. Patrick moest hard knokken deze dag voor zijn punten maar hij pakte ze wel.

Nadat de keuringen gedaan waren en de punten opgeteld waren, werd bekend gemaakt dat Wim Peeters het dag klassement had gewonnen voor Michael Schutter en Richard Falkena, dit hield in dat net zo als in de eerste wedstrijd de superstars weer de boventoon voerde.